Badrum

Renovera badrum? 100-tals tips inför renoveringen

Oavsett vad du vill göra med ditt badrum så hittar du flera hundra badrumstips här som kan hjälpa dig att förverkliga dina badrumsplaner. Du hittar bra tips om badrumsrenovering och hur du ska planera ditt badrum, välja badrumsinredning, välja material till badrummet eller renovera själv.

Innehåll och genvägar

» Planeringstips / » Badrumsinredning / » Materialval i badrum / » Renovera själv i badrummet

Planera badrumsrenoveringen

Förberedelse och planering är a och o för ett lyckat badrumsprojekt. Planera ditt badrum in i minsta detalj och överväg fördelar och nackdelar mellan olika badrumsmaterial och badrumsinredningar. Avsätt också en budget för badrumsprojektet, hur mycket får renoveringen av badrummet kosta? Ett badrum kan ganska lätt komma upp i ett par hundra tusen kronor. Tänk också på att planera ditt boende om du ska använda hantverkare, det kan vara besvärligt att sköta sanitära behov, särskilt viktigt blir detta om du bara har ett badrum.

stilrent-badrum-1.jpg

Det stilrena badrummet

Ett modernt badrum är stilrent utan onödiga detaljer. Här passar enstaka och högblanka färger bäst, gärna i kombination med rostfritt och borstat stål. Glas hör också…

Välja badrumsinredning – Tips inför valet

Välja badrumsmaterial

GDS – Renovera själv


Ytterligare tips på vägen till ditt nya badrum

Det är trivsamt med ett nytt fräsch badrum och det står högt upp på mångas önskelista i hemmet. Men hur går man tillväga för att lyckas med sitt badrum och hur väljer man badrumsinredning, badrumsbelysning och badrumstillbehör?

När du ska renovera ditt badrum är det viktigt att planera noggrant innan du startar

Det är viktigt att planera sitt badrum noga och följa de regler som gäller. Tänk på att regler ändras löpande. Börja med att skissa upp ditt badrum på ett enkelt sätt. Det behövs inga avancerade ritningsprogram som tar veckor att lära sig. Penna och rutat papper kommer man långt med. Vilken sorts badrum passar dig, vilka krav och funktion behöver du? Vill du ha ett tidlöst badrum, stilrent badrum, familjebadrum eller ett lyxigt badrum? Oavsett vilken stil du bestämmer dig för hittar du massor av tips om vad du behöver tänka på och hur du planerar för att badrummet ska bli en oas där alla trivs.

Hjälp att välja badrumsinredning

Utforska våra inredningsartiklar för badrummet fyllda med praktiska och enkla tips när du ska välja bänkskivor, badkar, dusch, tvättställ, blandare och kakel mm. Du hittar hjälpfulla tips som rör i stort det mesta du behöver när du ska välja badrumsinredning till ditt badrum.

Länk till branschorganisation

» byggkeramikrådet.se

Bastu är ganska vanligt i anslutning till badrum. Du hittar massor av tips om bastu på » avdelningen bastu.

Lycka till med ditt badrumsprojekt.