Badrumsinredning – Allt är tillåtet

Badrumsinredning med vacker komod, badrumsspegel och duschväggar

Badrumsinredningen var länge av en ganska enkel design med fokus på funktionalitet. Men i takt med att spatrenden växer sig allt starkare, och att vi lägger alltmer pengar och tid på våra badrum blir alternativen också allt fler.

Numera går det att skapa ett badrum i mängder av olika material och i olika stilar. Allt är tillåtet.

1. Badrum att leva i

Badrum har klivit fram ur gömmorna. Där badrummen som byggdes förr var mer eller mindre att nödvändigt ont som fick den plats som blev över, är dagens badrum utrymmeskrävande, fantasifulla och fulla av liv.

Badrummet har blivit ett rum att leva i, inte bara bli ren i. Det gör också att vi är mer måna om att designa och utforma badrummen som “riktiga” rum, där inte bara hygieniska attiraljer finns att hämta.

Andra möbler, träningsredskap och utrymme för lek och mys har blivit vardagsmat i de moderna badrummen.

2. Placering av inredningen

Att flytta ut duschar och badkar från hörnor har blivit hetaste mode. Det ger en känsla av frihet att mysa av ett bad som inte är inträngt i en vrå. Det finns till och med de som placerar badkaret i sovrummet.

För det krävs en mycket noga genomtänkt installation. Badet har blivit något mycket mer än en stillsam privat stund bakom låst dörr.

3. Spatrenden

Allt detta med utrymme bygger på den heta spatrenden. Ett badkar är inte enbart ett kar, utan nästan som en rymdfarkost. Det gäller också duscharna, och det mesta kan drivas med fjärrkontroll numera.

Avancerade ljussättningar för att sätta den rätta känslan och härliga spalösningar som bastu, massagebadkar och duschpanel blir mer och mer standard.

4. Badrumsinredning av trä

Trä är ett material som kommer alltmer inom badrumsinredning. Det ger badrummet en känsla av lyx och är ett levande och vackert material som håller i längden.

Det finns träbadkar, trägolv, väggmaterial i trä och träkommoder att välja som har förmågan att stå emot fukt. Förutom de gamla härliga och svenska träslagen finns nya träslag att välja på marknaden. Ett av dem är zebrano.

5. Badrumsinredning med renskalad design

Det vita, rena och enkla är en starkt trend som kan kännas svår att bryta i våra svenska hem. Det renskalade har länge varit det “rätta” alternativet. Den rena designen utvecklas alltmer, och det finns mycket att välja mellan i denna stil.

Materialen går i betong, trä, porslin och stora eller små kakelplattor, sten, rostfritt stål och glas. En del av den renskalade trenden inom badrumsinredning är att vara hightech samtidigt.

Badrummen får och ska ta plats. Det finns också en annan trend där designen går mot det enkla och nästan spartanska.

6. Badrumsinredning i äldre stil

Men, till lycka för många, vågar sig alltfler sig på att designa badrummet med en äldre stil och gammaldags känsla. Genom att välja badrumsinredning med sekelskiftesstil i badrummet kan svängarna tas ut ordentligt.

Med mjuka former och mustiga färger. Att våga vara personlig är också en het trend. Hitta det unika och det som är du, så har du ett badrum som är så inne det kan bli.

Relaterade artiklar

Se alla badrumsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se