Cookies och personuppgifter. Uppdaterad 2020-03-26

Om cookies och personuppgifter

dinbyggare.se finansieras av annonser och använder cookies för att förbättra hemsidan och tillhandahålla anpassade annonser.

GDPR

Från och med 25 maj 2018 gäller dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) som lag i Sverige. GDPR ersätter PUL (Personuppgiftslagen). GDPR antogs av EU i april 2016. De nya bestämmelserna har ett starkt fokus på integritetsskydd. Det måste uppges tydligt vad syftet är med att använda personuppgifterna och behandlingen av dem får bara ske i samtycke.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som sparas i din webbläsare när du besöker vissa hemsidor. De används bland annat för att möjliggöra funktioner och ge webbplatsägaren statistik om ditt besök.

Det finns två typer av cookies:

Tidsbestämda cookies:
Dessa sparas på din dator under en längre tid och används för att för att kunna anpassa hemsidan efter användarens val och intressen.

Sessionscookies:
Sessionscookies raderas när du stänger ner webbläsaren. Sessionscookies sparar ingen personlig information om dig såsom namn och e post adress.

Så använder vi cookies

För att kunna mäta och förbättra resultatet av våra annonser använder vi cookies. Vi använder cookies bland annat för att se hur många gånger en annons har visats och för att se hur många som har klickat på annonsen. Cookies används också för att kunna visa så relevanta annonser som möjligt för dig. Vi använder också cookies kunna mäta antalet besökare och för att se hur många som läst en artikel. Men även för att se vilka artiklar som är mest intressanta för våra besökare.

Tredjepart och cookies

Vi samarbetar med tredje part. Dvs. Google adsense för att kunna rikta annonser och Google analytic för att mäta statistik.

Här kan du läsa om hur Google använder informationen : https://safety.google/intl/sv/privacy/ads-and-data/

Förhindra cookies

Om du inte tycker om att få riktad reklam går det att få bort en del av reklamen här: https://adssettings.google.com

Du kan också installera Google Analytics Opt-out Browser Add-on plugin för din webbläsare för att förhindra att deras data används.

Du kan också surfa på dinbyggare.se med privat läge s.k. inkognitoläge i din webbläsare utan att historiken sparas. Detta innebär att när du stänger ner webbläsarfönstret så rensas alla cookies bort som laddats ner vid surfningen.

Här hittar du information om hur du hanterar och tar bort cookies i din webbläsare:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sv
Safari: https://support.apple.com/sv-se/HT201265
Internet explorer: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Opera: https://help.opera.com/en/latest/web-preferences/

Om personuppgifter

Enda gången dinbyggare hanterar personuppgifter namn och epost adress är när du kontaktar oss via vårt kontaktformulär för att få svar på frågor. För att vi ska kunna hinna svara på frågor behöver vi spara dina kontaktuppgifter i femton arbetsdagar, sedan raderas dina uppgifter. När du skickar ett mail till oss via vårt kontaktformulär är det via säker webbkommunikation. Vår hemsida använder kryptering genom SSL.

Webbplatsägare och kontaktinformation. Denna webbplats drivs och ägs av:
Dinbyggare Media Sverige
5565800991
Box 58, 138 21 Älta
Du når oss på e-postadressen info@dinbyggare.se.