Cookies, personuppgifter och användarvillkor. Uppdaterad 2018-05-22

GDPR

Från och med 25 maj 2018 kommer dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla som lag i Sverige. GDPR ersätter PUL (Personuppgiftslagen). GDPR antogs av EU i april 2016. De nya bestämmelserna har ett starkt fokus på integritetsskydd. Det måste uppges tydligt vad syftet är med att använda personuppgifterna och behandlingen av dem får bara ske i samtycke.

Dinbyggare.se använder Cookies för statistik

För att ge dig som besökare en så bra upplevelse av dinbyggare.se använder vi Cookies. Cookies används även för att mäta trafiken på vår webbplats och för statistik.

En cookie (kaka) är en liten textfil som en webbplats begär att få spara på besökarens dator. Nästa gång du besöker samma webbplats vet den att du varit där tidigare.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25 juli 2003 ska en besökare på en webbplats informeras om att webbplatsen använder cookies. Användaren ska också ges möjlighet att förhindra cookies. Vill du stänga av cookies kan du ändra dina inställningar för cookies i din webbläsare. Följ instruktionerna för just din webbläsare. Information brukar finnas på tillverkarens hemsida eller i programvarans hjälpfil.

Statistikverktyget vi använder är Google Analytic

Google Analytics ger oss möjligheten att se hur besökarna till vår webbsida använder den. Genom Google Analytics kan vi se vad för innehåll som är populärt och lättare anpassa våra sidor för att kunna ge dig så bra information som möjligt. IP-nummer maskeras för Google Analytics och informationen kan inte spåras tillbaka till individer.

Här finner du information från Google om hur olika cookies från dem används.

Du kan läsa mer om hur Google Analytics använder insamlad data här.

Förhindra cookies

Du kan förhindra informationen som Google-cookien genererar om ditt användande av vår webbsida från att samlas in och användas av Google i framtiden genom att ladda ned och installera Google Analytics Opt-out Browser Add-on för din nuvarande webbläsare.

Här hittar du detta tillägget.

Om personuppgifter

Enda gången dinbyggare hanterar personuppgifter är när du kontaktar oss via vårt kontaktformulär för att få svar på frågor. För att vi ska kunna hinna svara på frågor behöver vi spara dina kontaktuppgifter i sju arbetsdagar, sedan raderas dina uppgifter. Dina uppgifter förmedlas inte till 3:e part. När du skickar ett mail till oss via vårt kontaktformulär är det via säker webbkommunikation. Vår hemsida använder kryptering genom SSL.