Startsida / Trädgård / Gräsmatta

Gräsmatteskötsel – gör det själv

Tips om gräsmatta och underhåll

Rätt skötsel är nyckeln till en frisk och välmående gräsmatta

– Att få en gräsmatta i toppskick kan handla om allt i från gödsling, luftning till att så gräsmattan eller rent av lägga ut en ny gräsmatta. Oavsett vilka åtgärder du behöver utföra för att få en gräsmatta som du drömmer om, så har vi här samlat massor av tips och förslag som kan hjälpa dig på vägen mot en vacker och lättskött gräsmatta i toppskick.

En vacker och lättskött gräsmatta

En gräsmatta som är välskött är skön att både titta på och att sitta på, stark att gå på och därtill lättskött. Så ser den ut, trädgårdsägarens önskedröm om gräsmattan. Verkligheten brukar ju ofta te sig litet annorlunda, för man får ingenting gratis. Men är du beredd att lägga ner arbete och omtanke på din gräsmatta då har du chansen att åstadkomma ett beundransvärt resultat.

Underhåll och skötsel av gräsmatta

När och med vad skall gräsmattan helst gödslas eller toppdressas? Vilka redskap är lämpligast vid bevattning, klippning, trimning, vertikalskärning och luftning mm? Även en gräsmatta kan bli sjuk, inte bara mossig. Hur gör man för att förebygga och bota? Hur tampas man med ogräs? Här får du tipsen du behöver för att skapa dig en härligt grön gräsmatta.

Relaterade trädgårdsämnen fyllda med tips för skötsel, underhåll och trädgårdsprojekt: