You dont have javascript enabled! Please enable it! Mossa i gräsmattan? Det primära botemedlet | dinbyggare.se

Mossa i gräsmattan? Det primära botemedlet

Tar bort mossa i gräsmatta

Gräsmatta som är full av mossa.

Både mossa och ogräs har i sig inneboende förtjänster. Ofta är de i och för sig ganska prydliga växter. Synd att de ofta växer på fel plats.

Ingen tycker om mossa i gräsmattan. Visserligen lyser den alltid grön men det är väl knappast den sortens grönska man vill ha i en gräsmatta.

Mossa

Vad mossa i gräsmattan egentligen beror på är svårt att svara på. Att som vanligt avfärda frågan med att pH-värdet är för lågt räcker inte. Andra, minst lika troliga orsaker är näringsbrist, skugga, dålig vattenavrinning och tillpackning.

Men – det finns gräsmattor, välgödslade, väldränerade, med högt pH, och i full sol, som ändå är fyllda med mossa. Sådant är inte lätt att förklara.

I handeln finns mossdödande medel som är effektiva mot mossan men skonar gräset. Dessa medel ger dock ingen garanti mot att mossan inte återkommer.

Hjälp gräset till bättre konkurrensförmåga genom att gödsla regelbundet. Det kan vara det primära botemedlet.

Relaterade artiklar

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se