Renovering av gräsmatta i sju snabba steg

Förvandla en nedsliten gräsmatta till lummig grönska på 6-7 veckor genom klippning, vertikalskärning, räfsning, sådd av snabbväxande gräsfrön, toppdressing med mullrikt material, vältning, och regelbunden vattning och gödsling. Metoden gynnar gräset utan större ingrepp och är effektivt mot ogräs.

Renoverar och klipper gräsmatta

Artikeln fortsätter efter annonsen

Det här behöver du:

Med hjälp av gräsklippare och vertikalskärare, räfsa, dressgods, gödsel och en fröblandning som innehåller snabbväxande grässlag kan man mycket snabbt få ny grönska och växt i gräsmattan.

Komplett guide för gräsmattans återuppbyggnad

Förklaringen till att den “nya” gräsmattan grönskar så snabbt utan ogräs beror på att renoveringsmetoden på allt sätt gynnar gräset. Däremot inte ogräset, som inte klarar konkurrensen med i första hand det snabbväxande rajgräset.

Klipper gräs under träd

Under träd är gräsmattan sällan sig själv. Inga gräsarter tål skugga riktigt och trädets rötter stjäl näring och fuktighet från gräsplantan. Genom att gödsla extra under träd får gräset en chans men åtgärden räcker sällan. Att hålla döda fläckar borta är svårt och att t ex då och då renovera med “sju snabba steg” lyckas man inte heller med.

Dessutom har det sina sidor att komma åt med klipparen under träd. Återstår att försöka med annan marktäckare än gräs, så i klöver exempelvis.

8.trimmer-tradMed en grästrimmern kommer man åt intill trädstammar och andra föremål.

 

Relaterade artiklar

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se