Så väljer du badrumsleverantör

Badrumsinredning från badrumsleverantör

Att välja badrumsleverantör är nog så svårt. Badrumsrenoveringar är populära men kostsamma historier. De gör stor skillnad för huset och dess invånare, samtidigt som budgeten gärna sprängs.

Utbudet är gigantiskt, och det är lätt att falla i försäljningsfällor som man ångrar efteråt. Här kommer lite tips och råd om hur du kan välja rätt badrumsleverantör.

Hur ser ditt drömbadrum ut?

Vissa vet med säkerhet hur drömbadrummet ska se ut redan från början, andra behöver få lite hjälp på vägen. På nätet och i inredningstidningar finns mängder av badrumsinspiration att hämta. Det gäller allt från vackra kommoder till smarta lösningar för det lilla badrummet.

Ge dig tid att titta på hur du vill ha det, och begränsa dig inte till en enda leverantör från början. Ta till dig av de tips du tycker verkar smarta, och fundera på om det kan vara något för ditt badrum. Gå sedan ut och se vilka badrumsleverantörer som kan erbjuda det som du söker.

Oavsett om du söker en badrumsinredning som är romantisk, stilren eller rent av futuristisk är utbudet enormt.

Mät noga och prioritera

De flesta av oss har begränsat med utrymme i badrummet. Allt ska få plats. Det innebär att badkaret, duschen, toalettstolen och handfatet ibland behöver begränsas till storleken. Kanske fungerar det mindre badkaret som kommer från den ena leverantören bättre med resten av kommoderna från en annan leverantör bättre?

Att välja inredning från flera olika badrumsleverantörer är inget hinder. Tvärtom. Det ger möjligheter. Rita upp badrummet och klipp ut mallar över det du vill ska få plats: skåp, handfat, badkar och/eller dusch.

Använd måtten som finns i leverantörsbeskrivningarna så får du en bra bild av hur inredningen kan läggas upp för att ge plats åt allt.

Välj kvalitet

De flesta av oss har också en begränsad budget vad gäller badrumsrenoveringen. Det kan fresta oss att hitta det billigaste av billiga av badrumsleverantörer för att få det som vi tror oss vilja ha i badrummet.

Ibland kan också leverantörerna komma med paketerbjudande som är frestande att ta, även om du egentligen ville ha andra saker. Här gäller det att tänka till en gång extra. Kvalitet lönar sig i längden. Det gäller inte minst badrumsinredning.

Vattenlås som inte håller måttet, kranar som läcker och skåp som inte står emot fukt ger problem som du kunde varit utan om du satsat några kronor extra. Ibland kan det vara värt att prioritera bort något istället för att tulla på kvaliteten.

Tänk också på att badrummet ska hålla i längden. Då det är såpass dyrt att renovera, är det lika bra att bygga som du vill ha det från början.

Relaterade artiklar

Se alla badrumsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se