4 steg som förvandlar ditt badrum till ett spa

Badrum med spa

Drömmer du om ett spa hemma? Idag är det mer möjligt än någonsin. Även det tristaste badrum kan enkelt bli rena rama spaet, till för rogivande stunder.

Många av spaets lyxigheter finns idag för hemmabruk, och i tillräckligt små enheter för att passa in i ett större badrummet.

Duschpanel i badrum

1. Välj en dusch med duschpanel

Duschpanelens massagefunktioner får den annars så vanliga duschen att bli en lyxig upplevelse! En duschpanel kostar från 4 000 kr och uppåt, plus installation.

Massagebadkar med vatten i badrum

2. Sätt in ett massagebadkar

Stommen i ett spa är ett massagebadkar. Med liten plats. Går det att välja en mer kompakt form, men är ytan tillräcklig så unna dig en med plats för två. Massagebadkar kostar från 10 000 kr och uppåt utan installation.

Installerad bastu i badrum

3. Installera en bastu

Moderna basturum tar minimalt med plats. De minsta har plats för två, och det kan vara fullt tillräckligt. Inte behöver de vara särskilt dyra heller. De kostar från ca 20 000 kr och uppåt. En IR-bastu drar mindre el och har också många hälsogivande faktorer. Den kopplas till eluttaget på enklast möjliga sätt – via en stickkontakt.

4. Spa är också plats för att vila

I ett riktigt spa behövs en skön viloplats i form av fåtöljer. Rotting är en klassiker, men trä funkar utmärkt bara det sköts om. Välj storlek efter utrymme. En bänk är också praktiskt att ha, för handdukar, aromer och annat smått och gott.

5. Svårt att få plats?

Låt då badrummet vara som det är, och satsa på ett utrymme i källaren istället. Det går också att bygga om ett gästrum till spa. Då kan du också med lite tur skapa ett spa med utsikt med utsikt.

Relaterade artiklar

Se alla badrumsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se