You dont have javascript enabled! Please enable it! Inreda badrum? Så skapar du ett tidlöst badrum | dinbyggare.se

Skapa ett tidlöst badrum som är lätt att förändra

Tidlöst badrum

Ett badrum är en stor investering som gärna får hålla länge. Det gäller kanske först och främst kvaliteten på inredning och uppbyggnad. Men det badrum vars design snabbt går ur tiden är också ett badrum som känns trist att vistas i.

1. Gör det lätt att ändra designen

Alltför vidlyftiga färger och mönster är det lätt att tröttna på. Om badrummet då är svårt att göra om, blir badrummet inte alls den upplevelse som det är tänkt. En idé för den mer sparsamme badrumsrenoveraren är att skapa ett badrum som håller i längden.

Det betyder i sig inte tråkigt, eller att det inte går att ta ut svängarna. Det behövs bara lite eftertanke vid möbleringen, så att den lättare kan göras om vid behov.

2. Lösa inventarier

De allra flesta väljer att montera skåp och kommoder fast på väggarna. Men de som väljer att köpa in fristående kommoder, märker snart att det är lättare att byta ut dessa, och att flytta runt dem efter behag. Även badkaret kan vara fristående och stå på egna ben. Då kan det bytas ut när som, och ingen fackman behöver anlitas.

Fondvägg i badrum

3. Fondvägg i badrummet

En målad vägg kan enklare göras om än en kaklad eller en som är försedd med våtrumsmatta. Det finns speciella färger som kan användas för väggarna i badrummet. Då kan också rummet, eller delar av det åtminstone, få en helt ny färg när den gamla börjar bli trist.

Varför inte satsa på en härlig fondvägg med läckra schabloner? Tänk också på att det går att måla om kakelplattor, om de mot förmodan upplevs som felaktiva i färgen. Det är dock omständligt och dyrt att måla om en stor kakelyta.

Inbyggda hyllor i badrum

4. Inred med inbyggda hyllor

Hyllor som byggs in i väggen ger stora möjligheter att skapa just den atmosfär som passar för tillfället. Här kan färgerna på de föremål som placeras i hyllorna variera med årstiderna och med smaken. Enkelt och vackert.

5. Satsa på tidlösa mönster och färger

På väggar och golv är det smart att satsa på tidlösa mönster och färger. Om någon av delarna ska bytas ut, måste ofta hela våtutrymmet göras om. Det kostar mer än de smakar, om det ska ske bara för att du tröttnat på kaklets färg. Då går det enkelt att ändra utseendet på badrummet genom enkla investeringar i form av nya mattor och handdukar.

6. Duschdraperi istället för duschvägg

Ett duschdraperi kan enkelt bytas ut och är mycket billigt att köpa in. Här går det verkligen att satsa på ett roligt mönster, som ger en härlig färgklick i badrummet. Byt när det gamla mönstret går ur tiden, eller växla mellan flera olika allt efter humör.

7. Tänk på

Det går att byta ut delar av badrumsporslinet för den som tröttnar på sitt gamla badrum men inte har råd eller ork att bygga om hela rummet. Ny tvättställsblandare och badkarsblandare kan också göra sitt, liksom en ny bänkskiva under handfatet.

Relaterade artiklar

Se alla badrumsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se