You dont have javascript enabled! Please enable it! Naturligt badrum nära naturen ger ro i själen | dinbyggare.se

Badrum nära naturen ger ro i själen

Naturliga material i badrum

Vi nordbor låter oss tilltalas av den magnifika natur som omger oss, natur som också bidragit till att den mytomspunna skandinaviska designen, Det är en stilren, vacker, men också uttrycksfull design med en minimalistisk ådra.

I badrummet kan vi skapa vår egen variant av tillbaka till naturen-temat. Det är också ett badrum som ger många möjligheter då det kan gå i klassiska eller moderna linjer, eller lite av varje.

1. Uttryck

Det organiska badrummet är mjukt i uttrycket tack vare de jordiga färgerna, de naturliga materialen och ljusa intrycket. Mjuka toner harmonierar med varandra och syftar till att ge ro i själen. Inget sticker ut, allt hänger ihop.

Mjuka linjer i designen ger ett milt intryck av rummet, och det vackra i varje möbel framhävs och ger en livgivande känsla. Samtidigt är allt i ett organiskt badrum funktionellt, in i minsta detalj.

Naturliga och harmoniska kulörer i badrum

2. Material och färg i badrum

Materialvalet är a och o i naturrummet, precis som i det moderna badrummet. Här får gärna ljusa träslag, natursten och ruggiga ytor ta plats. Trä har en given plats, både i konstruktion och i detaljer.

Det får gärna vara ljust, eller vitt med klassiska randiga strukturer, såsom inredningen är byggd på vackra brädor. Betong, klassiskt benvitt porslin och glas är vackert ihop med träet.

Det vita ersätts av gräddvitt och plattor och brädor får gärna vara rustika och rejäla. Grönt i alla jordiga varianter fungerar fint, liksom det marinblåa.

Badrum med förvaringsskåp i trä

3. Inredningen

Skandinavisk design kommer i många former, allt från vägghängda skåp i bok till fristående linneskåp med stor tyngd. Det organiska kan även ha mer exotiska, eller japanska särdrag. Här går det att välja mellan klassiskt och modernt, eller kombinera de två.

Handfatet får gärna stå på en vacker kommod av ljust trä, badkaret vara satt på fötter och stå fritt i rummet. Rummet som väljs för den här typen av badrum får gärna vara mycket ljust.

Ljusinsläppen ger naturens eget ljus till rummet. Belysningen i övrig är gärna sober och något diffus, utan starka punktbelysningar.

4. Detaljer

Stor vikt läggs vid genomtänkta detaljer. Badrummet ska kännas fyllt utan att bli belamrat. Avskärmningar i tyg och trä ger ett lätt intryck och delar av rummet för privat ro, flätade korgar för snygg förvaring och trasmattor passar utmärkt i många naturbadrum.

Vackra burkar, torkade blommor och matchande handdukar bildar vackra inslag i det naturliga badrummet.

5. Fördelar

Det naturliga badrummet går aldrig ur tiden och känns fräscht länge. Det är också ett badrum som många känner sig avslappnade i och hittar till ro. På landet kan det organiska badrummet kännas obligatoriskt, med tanke på den omgivande miljön.

Relaterade artiklar

Se alla badrumsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se