You dont have javascript enabled! Please enable it! Badkar i emaljerad plåt, tips när du ska välja | dinbyggare.se

Badkar i plåt för livslång badglädje

Badkar i plåt med vit emlajering

Inbyggt badkar i plåt med badkarsblandare.

Klassiska badkar i plåt har vi väl alla växt upp med. De var normen innan plastbadkaren dök upp på marknaden. Ett emaljerat badkar är en fröjd för ögat och kommer med en viss tyngd och finess. Det är också en form av badkar som håller i längden. Nästan i en evighet faktiskt. De blir nästan bara vackrare med tiden. Å andra sidan kostar de en slant.

Hållbart med plåtbadkar

Badkar i emaljerad plåt håller i evigheter. Badkaren är tillverkade i formpressad stål som emaljerats. Det ger ett extremt hållbart badkar, även om emaljen kan bli ful av repor.

Däremot krossas inte badkaret i första taget, och inte heller kommer det att spricka och få en ful yta som aldrig blir ren. Med tanke på hygien är det emaljerade plåtbadkaret det allra främsta.

Här går det att använda ganska starka rengöringsmedel utan att förstöra badkaret. Det gör badkaret extremt lätt att sköta. Fronterna är antingen lackerade eller emaljerade. Oavsett vilket, håller de en hög motståndskraft mot fukt och repor.

Nackdelar med badkar i plåt

Det som är en nackdel med det emaljerade badkaret är att det känns kallt om inte varmvatten hällts i karet. I vissa fall används badkaret även som ett stort duschkar, och då blir det till att börja med kallt om fötterna.

Det kan även bli halt när emaljen blir blöt. Om det ska vara möjligt att stå och duscha gäller det att ha halkstopp på botten. För vid ett fall är det emaljerade badkaret väldigt, väldigt hårt och stumt. Det kan orsaka stor skada.

Att välja badkar i plåt

Det emaljerade badkaret kan lika gärna byggas in som ett badkar i plast. Det väger bra mycket mer, men å andra sidan blir ytan helt repfri. Det finns också en mängd vackra emaljerade plåtbadkar som är vackra fristående.

Den som värnar om känslan ska välja ett emaljerat badkar. Det är också lättare att matcha ett sådant badkar med tvättställ och WC. Många modeller finns i hela set som ger en vacker helhet i badrummet.

De flesta modeller är dock klassiska, då det kan vara något knepigt att forma vissa typer av designer med emaljerad plåt.

Relaterade artiklar

Se alla badrumsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se