Vilken badrumsinredning är bäst? Välj rätt inredning för ditt badrum

Innan du börjar fundera på att köpa badrumsinredning ska du börja med att mäta upp ditt badrum. Gör en skiss av badrummet och skriv in samtliga mått. Fundera också på hur du vill att ditt badrum ska fungera vid det vardagliga användandet. Alla önskemål är kanske inte genomförbara så planera noggrant och om du behöver kan det vara bra att rangordna dina önskemål.

Ett badrum är en stor investering som gärna får hålla länge. Det gäller kanske först och främst kvaliteten på badrumsinredningen. Ett badrum vars design snabbt går ur tiden är också ett badrum som känns trist att vistas i så försök att skapa ett badrum som håller i längden.

När alla mått är tagna och du har en välgenomarbetad skiss och önskemålslista är det dags att hämta in inspiration när du ska välja badrumsinredning till ditt badrum. Vilken kulör passar i badrummet. Vill du ha ett ljust, mörk eller kanske färgglatt badrum?

Vilken stil passar dig i badrummet? Klassiskt, minimalistiskt, naturfärger eller färgstarkt? Följ en genomtänkt stil, som passar för både bostad och själ. Eller blanda och skapa ett alldeles eget, unikt badrum. Det går att göra på många olika sätt. Tänk på att badrummet är så mycket mer än ett funktionellt rum för den personliga hygienen. Det är en plats för vila, rekreation, och välmående.

Läs mer +

Välja badkar? Här är tipsen som hjälper dig att välja rätt badkar.

Badkaret är en viktig del vid val av badrumsinredningen. Storleken på badrummet är det som sätter gränsen för hur stort badkar vi får plats med i badrummet. Som tur är finns det lika stort utbud av olika mått på badkar som det finns olika typer av badkar. Börja med att ta mått på ytan där du ska placera ditt badkar.

När du har måttat färdigt och vet hur stort badkar du får plats med i badrummet. Är det dags att inspireras inför valet. Vilket badkar passar dig eller familjen bäst? Det finns tre olika typer av badkar att välja mellan: Klassiska badkar, massagebadkar eller för den som har ordentligt med utrymme i badrummet Spabad. Här har vi samlat fler hjälpande artiklar om badkar.

Läs mer +

Badrumsblandare

En viktig del av badrumsinredningen som vi använder dagligen är badrumsblandaren. Det finns idag en rad olika typer av badrumsblandare till badrum. Tvättställsblandare, duschblandare, badkarsblandare, golvblandare och beröringsfria blandare. Den badrumsblandare vi använder mest är tvättställsblandaren som vi har på handfatet. En tvättställsblandare kan du välja med två vred eller som engreppsblandare.

I en del fastigheter finns även kombinerade tvättställs- och badkarsblandare med vridbar kran som används till både tvättstället och badkar. Duschblandaren som vi använder till duschen och badkarsblandaren till badkaret kan också vara en kombinerad dusch- och badkarsblandare. Dessa blandare finns med både med och utan termostat även om blandare med termostat närmast är en standard idag.

Nya energisnåla badrumsblandare som sparar energi och vatten kan till och med löna sig. Genom att byta ut gamla badrumsblandare mot nya resurssnåla blandare kan man sänka energianvändningen för varmvatten. De minskade elkostnaderna gör att investeringen betalar sig på ungefär tre till fem år.

Läs mer +

Dusch i badrummet

Har du inget badkar i badrummet är duschen en viktigare del av badrumsinredningen som bör väljas med omsorg. Inte bara för att passa in badrummet utan även för att den är viktig för vår hygien och vårt välmående. De flesta av oss duschar dagligen eller åtminstone 4-5 dagar i veckan beroende på fritidsaktiviteter. Det är viktigt att duschen är lätt att städa och hållbarheten är minst lika viktig, så att den håller sig fräsch länge.

Det finns mängder med olika alternativ att välja mellan för duschutrymmet. Vart och ett av alternativen passar för olika behov och badrum. Alla duschar har både fördelar och nackdelar oavsett om du väljer duschvägg, duschhöra eller duschkabin. Här hittar du flera hjälpande artiklar inför ditt val.

Läs mer +

Toalettstol

Toalettstolen är den viktigaste delen av en badrumsinredning. Toalettstolen används flitigt från morgon till kväll och är verkligen en nödvändighet. Det är också en nödvändighet som faktiskt kan vara både vacker, funktionell och bekväm. Det finns mängder med olika stolar på marknaden, som fyller olika behov.

En del toalettstolar är förhöjda för att ge stöd åt äldre och personer med särskilda behov, andra toalettstolar är minimala för att passa i det trånga badrummet. De flesta stolar tillhör standardstorleken och finns i flera alternativ att välja på.

Klassisk golvstående toalettstol är vanligast, men den frihängande toalettstolen är också populär eftersom den både tar mindre utrymme i badrummet och är praktisk eftersom det är lätt att rengöra golvet under stolen.

Det finns också en rad olika former på en toalettstol. Det klassiska är ofta runda, men det finns även kantigare alternativ att välja. Det är oftast lätt att hitta en modell som går i stil med den tilltänkta badrumsinredningen. Ska renovera ditt badrum kan det vara snyggt att redan från början välja toalettstol, handfat samt kanske även badkar från en och samma serie. Det ger ett enhetligt intryck i badrummet.

Läs mer +

Handdukstork

En handdukstork sågs förr i tiden som en lyxig del av badrumsinredningen. Men idag har handdukstorkarna blivit en av de grundläggande interiördetaljerna i badrummet. En handdukstork ger inte bara varma och torra handdukar utan kan också hjälpa till med bättre cirkulation i badrummet vilket i sin tur minskar risken för fukt- och mögelskador. Det finns ett brett utbud av handdukstorkar på marknaden att välja mellan, börja med att titta på förutsättningarna för just ditt badrum.

Förutom att det finns elektriska- och vattenburna handdukstorkar så har det också utvecklats en mängd olika typer av handdukstorkar. För ett mindre badrum kan torkar med flexibla armar vara användbara, medan större badrum kan ha en handdukstork har en större handdukstork med formen av en stege.

Det finns även mer designade handdukstorkar som ser ut som en skärm där handdukarna hängs. Det finns till och med skärmarna med bakgrundsljus av ledtyp. Alternativen är många men det viktigaste är att anpassa handdukstorken efter ytan som finns att tillgå och stil på badrummet. Det kan vara en snygg inredningsdetalj att fästa ögonen på. Här hittar under hittar du tips inför valet av handdukstork. Här hittar du flera hjälpande artiklar om handdukstorkar.

Läs mer +

Relevanta artiklar för dig: