You dont have javascript enabled! Please enable it! Poolmöbler - Tips när du ska välja möbler till din pool | dinbyggare.se

Poolmöbler – Tips vid val av möbler

Poolmöbler

Förutom att en pool är rolig att vistas i, är den också en behaglig plats att vistas runt. Det vill säga – om det finns bra möbler att tillgå att sitta vid eller ligga vid. Tid vid poolen betyder både lek och avslappning.

Poolmöblerna behöver anpassas efter funktion, men också passa in i poolmiljön och hålla för de krav som ställs för möbler som vistas ute.

Stilrena poolmöbler i rostfritt stål.

Stilrena poolmöbler i rostfritt stål.

Extra hållbara poolmöbler

Poolmöbler behöver vara hållbara och till för utomhusbruk. Även om poolen ligger i ett poolrum behöver möblerna kunna stå emot den fukt som poolen avger.

Att möblerna sedan också är bekväma och snygga, gör sitt till för att skapa ett behagligt poolområde för sköna och lata stunder.

De flesta sedvanliga utemöbler fungerar fint att sätta runt poolen.

Vilka poolmöbler?

Möbler vid poolen handlar i mångt och mycket om att ha sköna viloplatser att njuta i. Klassikerna runt poolen är givetvis solstolarna. Men poolmöbler kan vara mycket mer än så.

En soffgrupp för gemensamma stunder eller kanske ett helt middagsbord med plats för många gör poolområdet till en älskad plats i många sammanhang.

Området runt poolen är ofta öppet, såvida poolen inte finns i ett poolhus. Öppenheten gör att det är bra om det finns möbler som kan ge skugga riktigt varma dagar.

En liten paviljong eller ett par rejäla parasoll ger det skydd som kan behövas för att få svalka.

Klassiska poolmöbler med uppfällbar rygg.

Klassiska poolmöbler med uppfällbar rygg.

Material på poolmöbler

Under senare år har konstrottingen blivit en allt starkare trend i de svenska trädgårdarna. Det är i det närmaste ett underhållsfritt material som enbart behöver hållas rent.

Möbler tillverkade i aluminium är också populära vid en pool. Det lätta materialet gör det enkelt att flytta runt på möblerna, till exempel solstolar som ska vändas mot solen. Aluminium är också ett beständigt och hållbart material.

Något billigare är det med plastmöbler. De är underhållsfria och billiga i inköp. Trä- och järnmöbler ses också gärna vid en pool.

För järnmöbler gäller att de ska vara väl skyddade med färg eller trämöbler som ska vara skyddade av impregneringsolja och ev. målarfärg för att de ska hålla mot fukten.

Relaterade artiklar

Se alla poolartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se