Plastmöbler för trädgården

Tiden då plastmöbeln ansågs som ett sista alternativ för trädgård och altan är förbi. Idag finns det mängder med härlig design att välja mellan vad gäller platsmöbler för utomhusbruk.

Moderna plastmöbler i trädgård

Fördelen med plast är inte minst att det kan formas i princip hur som helst, att det är tåligt och att det i det närmaste är ett underhållsfritt material.

Plast är ett extremt formbart material som ger stora möjligheter. Det är också ett hållbart material som är mer eller mindre underhållsfritt, vilket gör det lämpligt för allehanda trädgårdsmöbler. Till det kommer det faktum att plast är ett billigt material, vilket också gör att möbler i plast är prisvärda.

Plastmöbler av konstrotting i trädgård

Trädgårdsmöbler av plast med konstrotting och glasskiva på bordet.

Praktiska och prisvärda plastmöbler

Plastmöbler är på många sätt praktiska och funktionella att ha på uteplatsen. En hel del plastmöbler är gjutna i en enda form. Det gör att det inte finns några skarvar som kan gå sönder, eller svaga delar på stolar och bord.

Plast är även ett lätt material, vilket gör att möblerna blir lätta att flytta runt på. Plast är ett tåligt och i princip underhållsfritt material som verkligen tål vatten. Dessa många fördelar gör plastmöblerna attraktiva för många husägare.

Mest lockande av allt är dock troligen priset. Plastmöbler är ofta ett klart billigare alternativ än möbler i trä eller metall.

Billigt eller design

Det är fortfarande många som väljer plastmöbeln tack vare det låga priset, och som ser platsmöbeln som en budgetvariant. Det är dock inte alltid fallet. Det finns en hel del snygg design inom plastmöbelsegmentet. En del är retro och riktigt kul, medan andra modeller är futuristiska och udda.

Konstrotting är också en form av plastmöbel och just nu är det faktiskt just konstrotting som ses som den hetaste trädgårdstrenden bland möbler. Mer om konstrotting kan du läsa om i vår artikel om korgmöbler.

Klassiska trädgårdsmöbler av plast

Underhålla plastmöbler

En plastmöbel är näst intill underhållsfri. Det enda som behövs är en ordentligt rengöring några gånger per år. Med tiden bleknar färgen i plastmöbeln och möbeln börjar se glåmig ut.

Det är också risk att plasten blir skörare ju äldre möbeln är och till slut kan materialet vika sig. Det går faktiskt att måla om plastmöbeln vid behov. Det gör möbeln pigg och glad igen. Det görs snabbt på en väl rengjord och sandpapprad möbel.

Relaterade artiklar

Se alla trädgårdsartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se