Så får du bastun att dofta

Luktar gott i bastu

Lukter och dofter bidrar till helhetsupplevelsen. Med en god doft i bastun är det lätt att drömma sig iväg och njuta lite extra. Idag finns det både enkla och lite mer avancerade sätt att mota bort svettdoften ur rummet och istället få en fräsch känsla i bastun. Så här gör du för att få din bastu att dofta godast möjliga.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Enkelt i den vanliga bastun

Allra enklast är det att köpa de speciellt framtagna doftessenserna till bastubadet på flaska. De blandas med det vatten som sedan öses över stenarna. Välj mellan eukalyptus, björk, lavendel, rosmarin, tall, äpple, blåbär och en mängd andra alternativ. Dofterna är giftfria och Prova dig fram till dina favoriter och välj efter humör. Det finns både eteriska och naturliga eteriska doftessenser att välja mellan.

Tips!

En knippe enris som hänger på väggen ger också god doft i bastun.

Avancerat i den vanliga bastun

För den som söker det lite mer avancerade finns det doftpumpar och automatiska fukt- och doftspridare att välja mellan. En doftpump kostar inte många kronor men ger ett stort mervärde i bastun. Den automatiska fukt- och doftspridaren matar vatten till aggregatstenarna så att doften sprids över hela rummet, tillsammans med en mjuk och behaglig värme.

I ångbastun

I en ångbastu kan en doftpump kopplas till ånggeneratorn så att ångans om sprids också doftar himmelskt. De mer påkostade modellerna gör det möjligt att koppla upp till fyra olika doftessenser till pumpen vilket gör det lätt att välja dagens favorit. En manöverpanel kan installeras för riktigt bekväm styrning.

Andra har också läst

Se alla bastuartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se