6 enkla tips för att få ett nytt kök med liten budget

Det går att få ett fint kök även om du har en liten budget allt som behövs är en liten arbetsinsats. Här är sex förslag med steg för steg anvisningar som hjälper dig att renovera och förnya ditt kök billigt.

renoverar kök billigt målar köksluckor

1. Måla om köksluckorna

Ett enkelt sätt att förnya sitt kök till en låg kostnad är att måla om köksluckorna. Att måla om köksluckorna kräver en liten arbetsinsats men är väl värt det när du ser slutresultatet.

Läs guiden med steg för steg beskrivningar: Så målar du om köksluckorna

monterar kökshandtag på skåp och köksluckor

2. Byt ut kökshandtag och beslag på köksluckorna

Det finns ett stort sortiment av kökshandtag och beslag till köksluckor och köksskåp. Att byta ut beslag handtag och knoppar är ett enkelt sätt att förnya köket.

Du kan läsa mer om kökshandtag och beslag i artikeln: Kökshandtag och beslag till köksluckor

byter kakel ovanför diskbänk för liten budget

3. Sätt kakel eller byt ut kaklet över diskbänken

Att sätta upp kakel över diskbänken är ett enkelt sätt att förnya sitt kök till en låg kostnad. Byter du ett gammalt kakel mot ett nytt får du ett modernare utseende i köket. Extra stor skillnad blir det om du inte har kakel sen tidigare.

Läs steg för steg artikeln: Guide: Sätt kakel över diskbänken – så gör du

budgetrenoverar och målar köksvägg

4. Måla om köksväggarna

Färg kostar inte så mycket och är ett enkelt sätt att få ett fräschare kök. Du kan läsa mer om hur du målar väggar inomhus i vår gör det själv guide – Så målar du om inomhusväggar steg för steg

renoverar kök billigt genom att sätta upp fondtapet

5. Sätt upp en fondtapet

En fondtapet finns i en mängd olika variationer, kulörer och mönster och kan verkligen ge ett trevligare intryck i köket. Läs Guiden hur du tapetserar

byter ut köksgolv

6. Byt ut köksgolvet

Att byta golvet i köket gör också en hel del för helhetsintrycket är inte nämnvärt dyrt om du väljer ett plastgolv. Läs guiden så lägger du in ett golv steg för steg.

Andra har också läst

Se alla köksartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se