Så väljer du rätt fogfritt golv för din miljö  

Golvläggare lägger fogfritt golv

Fogfria golv kommer i en mängd olika varianter, var och en med sina särskilda egenskaper och fördelar. De enklaste handlar om polerade betonggolv, medan de mer avancerade fogfria golven är massagolv med extra tålighet.

Vilket fogfritt golv som passar bäst beror helt och håller på de förutsättningar som finns och vilka krav som ställs på golvet. Här är en liten lista på frågor som kan vara bra att besvara inför valet inför en renovering:

  • Vilka tekniska egenskaper behöver golvet ha? (dammfritt, slät yta, halkfritt, hur hög belastning, vilka kemikalier och temperaturer ska det tåla, behöver det vara UV-beständigt etc).
  • Vilket underlag ska golvet ligga på? Behöver undergolvet skyddas från fukt, eller har det sprickor?
  • Vilken förväntad livslängd krävs?
  • Hur lång tid tar det att lägga golvet och vilket förarbete krävs?
  • Vad blir totalekonomin? Materialkostnad, installationskostnad, kostnad för underhåll etc behöver ställas i förhållande till livslängden.

Det är alltid bra att kontakta en välrenommerad golvläggningsfirma för rådgivning. De kan hjälpa dig till rätt golv på rätt plats.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se