Fogfria golv i riktigt tuffa miljöer

Epoxigolv i tuff garagemiljö

Vissa miljöer är tuffare än andra. Då gäller det att golvet tål de påfrestningar det utsätts för. De flesta fogfria golv klarar höga belastningar och hård åverkan utan att slitas.  Men ibland krävs det lilla extra, och då kan särskilt avpassade massagolv behövas. Som tur är finns det alltid ett massagolv som klarar av just de påfrestningar som industrin kräver.

Klarar värme och snabba temperaturväxlingar

Fogfria golv kan särskilt anpassas för att klara av höga temperaturer och/eller snabba temperaturväxlingar. Det kan handla om att golvet måste kunna ångtvättas, eller om att varma och kalla produkter bearbetas i lokalerna. Bäst för sådana miljöer är massagolv av härdplast.

Klarar kemiska ämnen

Inom en mängd olika industrier behandlas olika typer av kemiska ämnen. Spill av oljor och syror kan ofta komma att ge förödande konsekvenser om inte golvet är anpassat efter rådande förhållanden. Med rätt massagolv klarar golvet även ett större och längre spill av kemikalier utan att för den skull påverkas.

Extra tyngd

Parkeringsplatser, uppställningsplatser för tunga fordon och maskiner medför enorma påfrestningar på golvet. Asfalt eller betong krackelerar lätt, men med ett ytgolv av sprickutjämnande och extra slitstarkt massagolv håller golvet länge. Frånvaron av sprickbildningar medför också ökad säkerhet när tunga fordon och maskiner flyttas.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se