Här passar det med fogfritt golv

Fogfritt golv som är slitstarkt

Fogfria golv passar väl in i de flesta miljöer som kräver det lilla extra. När golvet är fogfritt och starkt håller det länge även under hög belastning. Det ger god ekonomi för fastighetsägaren.

Bland massagolven finns varianter av massagolv som gör att golvet har just de egenskaper som behövs – om det så handlar om behovet av en yta med:

  • extremt hög belastningsförmåga.
  • slitstark yta,
  • temperatur,
  • elavledande egenskaper,
  • hygieniska egenskaper,
  • halkfrihet,
  • vattenavvisande yta,
  • kemikaliebeständighet eller,
  • helt plan yta.

I bostadsmiljöer kan massagolven med fördel läggas i tvättstugor, entréer och källargångar, samlingslokaler och i allmänutrymmen såsom i bostadsrättens gym, omklädningsrum och duschrum. Golven är såväl vackra som beständiga, och uppfyller de högt ställda krav som kan finnas på en yta som ska vara slitstark, motstå fukt och kemikalier och som ska vara lättstädat. Med rätt typ av massagolv blir lokalerna fräscha och dammfria under en lång tid.

I allmänna lokaler och offentliga miljöer såsom i sjukhus, dagis, skolor, kontor, sporthallar, vänthallar och i andra gemensamhetsutrymmen, i butiker och i utställningshallar är fogfria golv praktiska, ekonomiska och snygga. Golven gör det extremt lättstädat vilket främjar hygienen i utrymmena. Golven blir också helt plana och halkfria även i vått tillstånd.

Inom industrin är massagolven kanske lite extra populära. Här passar de i nästan alla ytor – allt från omklädningsrummen och kontorsutrymmena till lagerhallarna. Oavsett om golvet ska utstå körning av truckar 24 timmar om dygnet, vara uppställningsplats till bilar, utstå kemiska syror, utsättas för elapparater, gås på ideligen eller dränkas i vatten titt som tätt, finns alltid ett fogfritt golv som är lämpligt och som håller i längden.

Även utomhus kommer massagolven till god användning. Zoner och linjer på parkeringsplatser, utomhusbollplaner och mycket mer kan skapas med hjälp av fogfria golv i olika kulörer, golv som klarar även de allra högsta belastningar. Här behövs ett UV-resistent alternativ.

Att massagolven sedan också är snygga och bidrar till ett professionellt uttryck i lokalerna gör ju inte saken sämre.

Underlaget för massagolvet kan vara betong, sten, asfalt, trä eller metall. Ett korrekt utfört underarbete krävs alltid.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se