You dont have javascript enabled! Please enable it! Fogfria golv i bostads- och rekreationsmiljöer | dinbyggare.se

Fogfria golv i bostads- och rekreationsmiljöer

Fogfritt epoxigolv i bostad

De fogfria golven har en given plats i träningshallen och i bostadsmiljön. Det gäller såväl allmänna utrymmen inomhus som utomhus. Golven är snygga, funktionella och mycket hållbara. I längden är ett massagolv därför en mycket god investering.

Stryktåligt

Ett fogfritt betonggolv med en vacker ytfinnish i form av slipning eller målning, alternativt ett massagolv är extremt tåligt vad gäller belastning. Många fötter, cyklar, barnvagnar och bollar kan slita på golvet utan att det märks alls. Golvet blir lika snyggt igen, med en enkel avstrykning. Vare sig vatten eller de vanliga kemikalierna rå på golvets yta. Det borgar för fräscha lokaler länge.

Halkfritt

En annan riktigt fin fördel med golv som är fogfria är att de kan tillverkas så att de blir helt halkfria, hur mycket vatten som än kommer på dem. Det ger säkra golv även på vintern i entrén eller i tvättstugan om någon gäst slarvar med maskinerna. I sporthallen är halkfritt givetvis ett krav för ett golv.

Fogfritt golv av epoxi i vardagsrum

Lätt att ta hand om

Men det bästa av allt är nog att det är lätt att ta hand om ett helt plant och välpreparerat golv. Hygienen blir bra i såväl tvättstugan som i källaren där många går med uteskor, släpar smutsiga saker och rullar vagnar. Inte ens dammallergiker behöver känna sig oroliga när golven är på plats.

Tyst där folk rör sig

En detalj i sammanhanget, men väl så viktigt för de som vistas i lokalerna, är att ljudet kan dämpas med hjälp av rätt massagolv. Då slipper omöblerade ytor, som sporthallar och andra rekreationsmiljöer, liksom bostadsmiljöer lätt är eka tomt.

UV-beständigt för utomhusbruk

Om massagolvet ska få en hållbarhet utomhus krävs att det är UV-beständigt. Sådana alternativ finns det flera av på marknaden, och de ser och fungerar i övrigt som alla andra massagolv. I vissa fall kan också hållbarheten bli lite extra viktigt på en yta utomhus. Det gäller inte minst på vissa platser på en parkeringsplats – som en in- och utfart till exempel. Sådant kan också ordnas, så att golvet håller så länge det bara är möjligt.

Hur ser det ut egentligen?

Sedan kommer vi till det som många tycker är minst lika viktigt som funktionen – utseendet. En av de stora fördelarna med massagolv är att de ser riktigt bra ut samtidigt som de är mycket funktionella. Den helt plana och glansiga ytan ger en fräsch känsla av modernitet.

Många föredrar en helt slät och enfärgad yta, men dekorationer och mönster är enkelt att åstadkomma i ett massagolv. Ett fogfritt golv kan anpassas till en mängd olika designönskemål och skiner vackert överallt där det läggs. Det går till och med att skapa olika mönster, så att stora parkerings- eller bollplaner kan skapas inomhus såväl som utomhus.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se