5 enkla saker som verkligen förändrar ditt sovrum

Förändrat sovrum

Vackert sovrum där man blandat modernt med klassiska möbler av trä.

Det behövs egentligen inte särskilt stor kunskap i hantverk och snickerier eller en stor plånbok för att skapa ett riktigt drömsovrum.

Med några enkla medel kan du skapa en härlig och gemytlig känsla i rummet, helt på egen hand. Välj ett eller flera alternativ. Vad vill du förändra?

1. Måla om i sovrummet

Det är relativt enkelt att måla om ett rum. Att tapetsera om kräver lite mer, men är inte heller det något som behöver en hantverkare om man är lite händig. Måla bara en vägg i form av en fondvägg, eller sätt upp bårder eller skapa schabloner för mer mönster och liv på väggarna om du inte vill måla om hela rummet.

2. Byt sovrumsgolv

Att byta sovrumsgolv behöver inte heller vara särskilt svårt. En heltäckningsmatta som kan läggas löst är ett mysigt och behändigt alternativ. När du kliver upp får du ett varmt golv att tassa på, och moderna heltäckningsmattor är enkelt att hålla rena.

3. Satsa på tyger

Överkast och gardiner som går i harmoni med varandra och som matchar väggarnas färg gör mycket för ett sovrums helhetsintryck. Lägg till några snygga prydnadskuddar på det och rummet blir som nytt. Byt ut när du tröttnar på den gamla uppsättningen. Det går i ett nafs.

4. Uppgradera förvaringen

Nya garderober eller varför inte bara byta ut eller måla om eller tapetsera dörrarna på det som redan finns, skapar en helt ny känsla i sovrummet. Lägg in ett par spottar ovanför garderobsdörrarna, så skapas också en gemytlig stämning.

5. Byt sänggavel

Sängen, tillika dess gavel, tronar ofta i centrum i sovrummet. Byt ut gaveln mot en ny, så är mycket vunnet.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se