Trägolv? Att välja golv av trä

- Tipsen du bör känna till innan du köper trägolv

Innan du bestämmer dig för vilket typ av trägolv du vill ha till ditt golv bör du fundera på vad ditt golv skall tåla och hur du ska använda golvet. Förutom designen på trägolvet, kulören och vilken typ av trägolv som passar för dina behov så finns det en hel del faktorer du behöver väga in och som kan påverka ditt beslut när det gäller ditt nya trägolv.

Det mest grundläggande är att trägolvet ska vara funktionellt. Men förutom funktionaliteten så är en av de första frågorna oftast hur mycket trägolvet får kosta och vad olika trägolv kräver för typ utav underhåll. En annan fråga är vad ska trägolvet klara av för slitage? Valet av träslag avgör hårdhetsgraden för hur mycket slitage golvet tål. Ska t.ex. golvet ligga i ett barnrum så måste det vara reptåligt, klara av att rengöras regelbundet och även vara tåligt för väta.

Trägolv passar egentligen i alla rum, till och med badrummet även om det inte är lika vanligt inslag i våra badrum med just trä som t.ex. klinker eller plastgolv.

Våga ta ut svängarna när du skall välja trägolv till din bostad. De flesta golvtillverkarna eller återförsäljarna brukar ha programvara i butik eller på sina hemsidor där du kan prova dig fram till vilken design och material som passar bäst i din bostad.

Läs mer +

Relevanta golvartiklar för dig: