Skapa atmosfär i badrummet med punktbelysning

Badrum med punktbelysning

Punktbelysning av en eller flera delar av badrummet ger badrummet en behaglig känsla. Ljussättningen är en liten och billig insats som ger stor effekt. Här får du lite tips och råd om var du kan sätta effektiv punktbelysning för att ge den rätta känslan i badrummet.

I hyllorna och på bänkarna

En härlig klassiker är belysta hyllplan. Sätt spotlights i hyllorna och låt de vackra tingen som står där flöda i ljus. Ljuset kan falla ovanifrån eller nerifrån efter tycke och smak. Även en del av bänken kan belysas med punktbelysning. Det blir vackert om du ändå planerar att ställa någon vacker prydnad där.

Avskärmningar

Avskärmningar blir läckra inventarier om du belyser dem rätt. Låt små dioder lysa upp en glasvägg eller vägg av glasblock nerifrån, eller placera belysningen ovanpå avskärmningen för att lysa uppåt taket.

Badkaret

Badkaret kan få en extra glans med hjälp av punktbelysning. Vilka belysningsalternativ som är möjliga beror på vilket badkar vi talar om. Badkar som har en sockel kan få sockeln prydd med belysning. Det inbyggda badkaret kan förses med spotlights runt om, och det nedsänkta badkaret kan omges helt av ljus.

Tänk på att vissa punktbelysningar behöver vissa tekniska förberedelser innan badrummet byggs om. Det handlar om att dra el och förbereda för spotlights redan när grunden görs. Planera därför dessa ljuskällor i god tid.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se