Vinylgolv ett golvmaterial med många uttrycksmöjligheter

Vinylgolv som golvmaterial

Vinylgolv är ett plastgolv med ett grundskikt av olika sammansättningar och ofta ett toppskikt av polyuretan.  Materialet är motståndskraftigt mot vatten och slitage, vilket gör det idealiskt för användning i kök och innanför dörren i hallen.

Vinylgolv finns i många olika färger, mönster och ytbehandlingar och finns bland annat i realistisk marmor och stenar, rutiga rutor och tidlösa träplankor. Vinylgolv erbjuder den som går i golvbytartankar många valmöjligheter när det gäller vilka utryck de vill ha på sina golv.

Användningsområden för vinylgolv är många. Kan användas i princip alla bostadsutrymmen, som t.ex. badrum, hall, kök sovrum mm.

Fördelar

+ Vinylgolv är hållbara och lätta att underhålla.  Skötseln består av dammsugning och avtorkning.

+ Vinylgolv kan hålla i många år med rätt skötsel och underhåll. Uppskattad livslängd mellan 15 till 25 år beroende på vinylgolvets kvalité.

+ Vinylgolv finns som klickgolv som gör det enklare att lägga själv.

Nackdelar

– Om du får skador på golvet, är det inte lätt att åtgärda utan du måste ersätta den skadade delen.

– Inte lika miljövänligt alternativ som trägolv.

– Väljer du ett vinylgolv som ska limmas kan det vara svårt att få bort när du ska byta golv. Kräver oftast borttagning med maskin.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se