Fixa snygg förvaring i vardagsrummet

Förvaring i vardagsrum

Som det mest offentliga rummet i bostaden, behöver förvaringen i vardagsrummet ge snabb ordning och reda på sakerna. Böcker, skivor, filmer, prydnader och kanske en och annan jobb- och lekpryl behöver alla ha sin plats så att gästerna får sin.

Tips!

En tumregel som nästan alltid gäller är: du behöver mer förvaring än du först tror.

Förvaring med bokylla i vardagsrum

Visa upp det du har. Bokmalar, samlare och alla vi som tycker om vackra saker har en mängd olika ting att visa upp i vardagsrummet. Det är här vi förmedlar vilka vi är och vad vi tycker om och sätter värde på.

Stora öppna hyllor från golv till tak gör det lätt att ställa upp allt i vacker ordning, och med ett vitrinskåp eller två kan ömtåliga saker som inte ska bli dammiga ändå visas upp.

Bygg över och runt innerdörrar så nyttjar du väggarna till max, eller välj hyllor som bara går upp till midjehöjd. De ger luft i rummet, även om mycket ska få plats. Ett fristående vitrinskåp med det som ska visas upp är också ett alternativ, som kan ge en god effekt i vardagsrummet.

Dold förvaring med skåp

Den dolda förvaringen. Det som inte ska synas kan gömmas bakom solida dörrar. Skåpen kan vara höga och vackra i sig, eller låga och diskreta. Skänkar, sideboards och fasta hyllor i midjehöjd kan varieras i det oändliga.

Det som ska gömmas men finnas ändå kan också lyftas in i med förvaringsmöjligheter, i backar som lätt kan rullas undan och i vissa soffmodeller med förvaringsutrymme.

Öppen förvaring med vitrinskåp i vardagsrum

En blandning ofta det bästa. Somligt är till för att visas upp, annat behövs men är inte så snyggt att lägga framme. En blandad kompott av öppen och dold förvaring ger ett komplett vardagsrum fullt av liv men också av ordning. Det är också ganska lätt att ordna både och:

– Stora hyllsystem kan inhysa både öppna och dolda förvaringar i ett och samma. Det är praktiskt.

– Välj ett eller ett par vackra vitrinskåp där det vackra visas upp. Dölj resten i hyllor med vackra luckor.

Ljussättning och hyllor i vardagsrum

Glöm inte att ge ljus åt hyllorna där det vackra finns, så att det syns ordentligt.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se