Fixa smart och snygg förvaring i sovrummet

Förvaring i sovrum

Sovrummet är förutom vår viloplats det rum som kräver mest förvaring. Få har tillgång till klädkammare, varmed allt ska få plats i sovrummet istället.

Ibland behövs också bra med plats för smink, för böcker och mycket, mycket annat som vi vill ha nära till hands i vår egna lilla privata sfär.

För att lösa förvaringen finns flera olika alternativ, alternativ som kan kombineras så att allt får sin plats:

1. Garderobsvägg

En hel vägg med garderober med skjutdörrar ger bra med förvaring för det mesta i klädväg. Skjutdörrarna tar minimalt med plats. Om du vill, kan även dörrarna vara av spegelglas, vilket ger rymd åt rummet.

2. Fristående skåp och byråer

De fristående skåpen kan vara såväl modernt utformade som klassiska förvaringsalternativ. Fördelen är att de enkelt kan flyttas runt och kompletteras vid behov.

Flera lägre byråer bredvid varandra ger en bänkyta där vackra saker får plats. Nattygsbordet är en klassiker få vill vara utan. Välj en med både låda och öppen förvaring så får mycket plats.

3. Öppen förvaring

En öppen förvaringslösning kan ge mer rymd än stora otympliga garderober. En hyllvägg utan dörrar eller klädställningar kompletterat med öppna hyllplan gör att kläderna i sig blir som inredningsdetaljer i rummet. Backar som kan rullas på golvet gör det lätt att flytta dem vid städning.

4. Skåp runt sänggaveln

Att bygga skåpen runt sänggaveln är platseffektivt och nyttjar rummet maximalt. Skåpen kan vara öppna eller stänga och rymma allt från böcker till kläder.

5. Sänggaveln

Det har blivit trend att ha en rejäl sänggavel som också fungerar som förvaring.

6. Hyllor

Hyllplan med vackra konsoler ger plats för förvaring av både nyttigheter och vackra ting. Använd lådor för förvaring av smått.

7. Sminkbord

Det klassiska sminkbordet med lådor ger förvaring av hygien- och sminkartiklar.

8. Under sängen

Utdragslådor som får plats under sängen kan gömma allt från sänglinne till kläder och leksaker för barnen.

9. Krokar

Stora klädkrokar gör det möjligt att snabbt få undan kläder från golvet. Perfekt för morgonrocken och annat som används fler gånger än en.

10. Kista vid sängkanten

Förvaring vid sängens fot är vanlig i USA och kommer även i Sverige. För att detta ska fungera så behövs ett ganska stort rum. Vissa sänggavlar erbjuder i sig själva förvaringsmöjligheter.

 

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se