Fixa smart och snygg förvaring i sovrummet

forvaring-sovrum.jpg

Sovrummet är förutom vår viloplats det rum som kräver mest förvaring. Få har tillgång till klädkammare, varmed allt ska få plats i sovrummet istället. Ibland behövs också bra med plats för smink, för böcker och mycket, mycket annat som vi vill ha nära till hands i vår egna lilla privata sfär. För att lösa förvaringen finns flera olika alternativ, alternativ som kan kombineras så att allt får sin plats:

– Garderobsvägg. En hel vägg med garderober med skjutdörrar ger bra med förvaring för det mesta i klädväg. Skjutdörrarna tar minimalt med plats. Om du vill, kan även dörrarna vara av spegelglas, vilket ger rymd åt rummet.

– Fristående skåp och byråer. De fristående skåpen kan vara såväl modernt utformade som klassiska förvaringsalternativ. Fördelen är att de enkelt kan flyttas runt och kompletteras vid behov. Flera lägre byråer bredvid varandra ger en bänkyta där vackra saker får plats. Nattygsbordet är en klassiker få vill vara utan. Välj en med både låda och öppen förvaring så får mycket plats.

– Öppen förvaring. En öppen förvaringslösning kan ge mer rymd än stora otympliga garderober. En hyllvägg utan dörrar eller klädställningar kompletterat med öppna hyllplan gör att kläderna i sig blir som inredningsdetaljer i rummet. Backar som kan rullas på golvet gör det lätt att flytta dem vid städning.

– Skåp runt sänggaveln. Att bygga skåpen runt sänggaveln är platseffektivt och nyttjar rummet maximalt. Skåpen kan vara öppna eller stänga och rymma allt från böcker till kläder.

– Sänggaveln. Det har blivit trend att ha en rejäl sänggavel som också fungerar som förvaring.

– Hyllor. Hyllplan med vackra konsoller ger plats för förvaring av både nyttigheter och vackra ting. Använd lådor för förvaring av smått.

– Sminkbord. Det klassiska sminkbordet med lådor ger förvaring av hygien- och sminkartiklar.

– Under sängen. Utdragslådor som får plats under sängen kan gömma allt från sänglinne till kläder och leksaker för barnen.

– Krokar. Stora klädkrokar gör det möjligt att snabbt få undan kläder från golvet. Perfekt för morgonrocken och annat som används fler gånger än en.

– Kista vid sängkanten. Förvaring vid sängens fot är vanlig i USA och kommer även i Sverige. För att detta ska fungera så behövs ett ganska stort rum. Vissa sänggavlar erbjuder i sig själva förvaringsmöjligheter.

Top