You dont have javascript enabled! Please enable it! Snabba tips om VVS-arbeten vid köksrenovering | dinbyggare.se

VVS-arbeten grunden för ett funktionellt kök

I den här artikeln om vvs-arbeten i kök får du veta mer om rörmokaren (VVS:aren) och hur viktig deras funktion är vid en köksrenovering. Det är han eller hon som står för installationen av allt det som har med vatten att göra.

Rörmokare byter ut en trasig köksblandare.

I det moderna köket kan det betyda en hel del insatser. För att kunna planera såväl köksrenoveringen som dess kostnader på ett korrekt sätt är det alltid bra att anlita rörmokaren i ett så tidigt skede som möjligt.

Många funktioner behöver VVS

Förr i tiden handlade rörmokeriet i ett kök mest om att installera en diskho med en kran, och möjligtvis om att installera en diskmaskin.

Idag vill många ha kylar med färskt vatten funktion och iskubs funktion, vattenrenare, varmluftsugnar med ångfunktion, avkalkningsfilter och mycket mer i sina moderna och påkostade kök.

Rörmokare installerar diskmaskin

Även kaffemaskiner för fast installation och maskiner som ger bubbelvatten direkt ur kranarna kan nu lätt köpas in, speciellt anpassade för privata hem.

Alla dessa tingestar behöver en rörmokares hjälp för att fungera på ett säkert sätt. Det gäller inte minst ur försäkringssynpunkt.

Den som installerat en maskin på egen hand utan fackkunskap kan se sin ersättning minskad eller till och med förlorad vid en eventuell olycka.

Rådgivning VVS arbeten i kök

Ju fler funktioner som kräver VVS-installationer som finns i köket, och ju fler ställen sådana installationer krävs, desto dyrare blir det givetvis att anlita rörmokaren.

Här behöver ofta en avvägning göras mellan drömköket och de praktiska förutsättningarna. Med hjälp av rörmokarens kunskaper och rådgivning går det dock ofta att lösa det mesta på ett överkomligt sätt.

Tala med rörmokaren redan i planeringsstadiet så blir det ofta mindre problem vid själva installationerna.

Relaterade artiklar

Se alla köksartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se