Ta hjälp av en inredningsarkitekt för drömköket

Det är dyrt att renovera kök. Ett kök består också av en mängd olika delar, som alla ska smälta samman till en fungerande enhet. Det gör planeringen och uppbyggnaden av ett kök till en komplicerad process.

Formgivet och arkitektritat kök.

Det finns därför stora skäl att ta hjälp av en inredningsarkitekt för att skissa upp hur köket ska se ut. Det kan bespara många ångerfulla ögonblick.

Det kan också bespara dig pengar i längden, eftersom du gärna inte bygger om ett kök du är nöjd med i första taget.

Inredningsarkitekt för köket

En inredningsarkitekt ger oberoende rådgivning och hjälp när du vill bygga nytt kök. Inredningsarkitekten vet vad som behövs, både vad gäller det praktiska till det mer stilistiska.

De har den kunskapen som behövs för att realisera de tankar du har om ditt kök, och kan också komma med oväntade, roliga och spännande lösningar. Det gäller allt från bänkytor till belysning.

Inredningsarkitekten kan inte minst bistå med korrekta ritningar. De är till stor hjälp vid eventuellt bygglov, och för alla hantverkare som behöver engageras i ombyggnationen.

Välplanerad köksbelysning i kök

Utställarnas köksinredare

Många utställningsbutiker erbjuder hjälp med planeringen av köket. För den som väljer att bli kund är den här hjälpen ofta kostnadsfri.

Det bästa är att i så fall välja ut den typ av köksinredning som du verkligen vill ha, och sedan tala med dess återförsäljare. Då kan de hjälpa dig inreda köket.

En köksinredare kan ofta också bistå med kontakter till installatörer av alla de slag, så att köket byggs upp på plats.

Rita kök själv

Det går att rita sitt eget kök, även om det kan ta lite tid. Ett bra tips är då att titta på hur andra gjort när de renoverat. Kanske finns det hela kökslösningar att kopiera i bekantskapskretsen?

Att först göra en idéskiss på egen hand, eller åtminstone beskriva de tankar och önskningar som finns vad gäller det nya köket kan också hjälpa inredningsarkitekten eller köksinredaren att ge förslag som fungerar.

Om denna tjänst är en betaltjänst, kan förberedelserna minska på utgifterna vad gäller rådgivningen.

OBS! Tyvärr är inte arkitektkostnader rotavdragsgilla.

Relaterade artiklar

Se alla köksartiklar »

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se