You dont have javascript enabled! Please enable it! 11 värmande och mysiga kaminer - Vilken är din favorit? |
Annons - Innehåll från Contura

11 värmande och mysiga kaminer – Vilken är din favorit?

11 värmande och mysiga kaminer - Vilken är din favorit?

En skönt värmande braskamin är en dröm för många men det krävs planering och tid för att sätta sig in i vad man behöver tänka på för att kunna förverkliga sin dröm. Därför har vi på Contura tagit fram tips och inspiration som kan hjälpa dig att nå ditt mål. Prova även vår kaminväljare för att hitta den braskamin som passar din stil.

Besök vår hemsida för mer inspiration och prova vår kaminväljare »

Med stora glasytor på tre sidor och en rymlig brännkammare är Contura i51A Antracit en insats för det moderna hemmet.

Mer information om Contura i51A Antracit »

Skapa din egen lösning och se elden från flera håll. COSI omramningskit låter dig platsbygga din eldstad var du vill och dessutom kan du färgsätta den med valfri kulör. Luckan med inramning av glas ger en modern känsla till alla hem. Kassetten, Contura i8 finns även i varianter med sidoglas på höger eller vänster sida.

Mer information om Contura i8G COSI »

Med Contura i7 har du friheten att utforma din egen eldstad, precis som du vill ha den. Den kan placeras in i en eldstad som du själv utformar eller som på bilden, en egen uttänkt lösning.

Mer information om Contura i7 »

Braskaminen Contura 596 Style finns i grå eller svartlackerad plåt med stilren gjutjärnslucka och i vit sober omramning med modern glasfront. Kaminserien har under 2019 fått en uppdatering, med funktioner från storebrodern Contura 600 Style. Autostart för snabb antändning av brasan, boost-funktion för att väcka liv i en slocknande glöd samt en tystare asklåda som glider mjukare vid tömning.

Mer information om Contura 596 Style »

Braskamin med sidoglas

Contura 856 har generösa sidoglas som gör elden synlig från hela rummet. Kaminen blir det naturliga blickfånget i ditt hem, en samlingsplats där det är lätt att hitta myset tillsammans.

Mer information om Contura 856 »

Lucka i glas och sidoljusen på braskaminen Contura 556G Style gör att du kan se elden från flera vinklar i rummet.

Mer information om Contura 556G Style »

Braskamin i skandinavist stil

Contura i61 i vit plåt smälter in fint i ditt hem, med en typisk skandinavisk estetik som skapar en luftig känsla. Ett perfekt val för dig som vill ha en eldstad med en både stilren och praktisk yta.

Mer information om Contura i61»

Contura 620T har omramning i värmelagrande täljsten. Väljer du täckfront istället för värmehylla ovanför luckan, kan man också välja till powerstone som gör att du får ut ännu mer värme.

Mer information om Contura 620T »


Contura 51 är en modern gjutjärnskamin med konvektionsluft. Med fyra justerbara ben står kaminen stadigt på alla golv.

Mer information om Contura 51 »

En större kamin ger större effekt, det vill säga mer värme, än en mindre. 690AG Style är en omramning unik för Contura.

Mer information om Contura 690AG Style »

Med braskaminen Contura 310 kan du själv bestämma hur kaminen ska se ut. Finns i svart och vit kulör, lucka i gjutjärn eller glas mm.

Mer information om Contura 310 »

Denna artikel är en annons med innehåll från Contura och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top

Om artikeln måla träfasad steg för steg

Denna artikel är utförd med noggrann research och med vår erfarenhet samt faktagranskad av en yrkesutbildad fackman (Nisse Hult på Hults Måleri verksam i Stockholm). Om du vill komma i kontakt med Nisse Hult kan du besöka www.hultsmaleri.se