Annons - Innehåll från Skandinaviska Områdesskydd

Välj rätt staket till trädgård och uteplats

Välj rätt staket till trädgård och uteplats

Villastaket med vita spjälor

Ett staket ramar in din trädgård och håller såväl djur som barn (och deras föräldrar) trygga. Väljer du klokt får du dessutom ett staket som inte bara höjer värdet på din bostad utan också håller resten av livet, med minimalt underhåll.

Men hur ska du välja? Börja med att ta en titt på storleken på din tomt, och mät sträckan som behöver ett staket. Fundera sedan över dina behov: ska staketet fylla en funktion, eller enbart vara snyggt och välkomnande? I slutänden är det förstås framför allt smak och plånbok som styr, men på vägen mot ditt beslut ger vi gärna några tips.

Det klassiska trästaketet ramar in med stil

Vitt trästaket
Ett trästaket är aldrig fel, oavsett om det är trärent eller målat. Ett impregnerat staket kräver inget underhåll och är snyggt i sig själv, men ett vitmålat staket ger ett riktigt snyggt och klassiskt intryck som passar både äldre hus med snickarglädje och nybyggda stenhus. Trästaketet fungerar bra för att hålla små barn och husdjur på tomten, men är lätt att klättra över för större barn och djur.

Mer information om trästaket från Skandinaviska Områdesskydd »

Villastängsel skyddar och är underhållsfritt

Villastängsel med grindStängsel ramar in de flesta skolgårdar och förskolor, och det finns en anledning till det. Såväl nät som stolpar är både underhållsfria och oerhört tåliga – med ett stängsel behöver du aldrig mer tänka på ditt staket. Stängsel finns i flera höjder och färger, och de passar bra invid buskar och klätterväxter. Med stolpar och stag på utsidan blir det mycket svårt även för de mest klättersugna barnen att ta sig över.

Mer information och modeller av villastängsel från Skandinaviska Områdesskydd »

Viltstängsel smälter in i naturen

Viltstängsel vid strandkantEtt smidigt och kostnadseffektivt alternativ för större tomter och naturtomter är viltstängsel. Det galvade nätet har mindre maskor nertill vilket gör det optimalt även för lite mindre djur, och med de impregnerade träpålarna blir stängslet nästan osynligt mot en grönskande bakgrund. Ett extra plus tycker många är att pålarna slås ner i marken - ingen gjutning behövs.

Mer information om olika typer av viltstängsel från Skandinaviska Områdesskydd »

Eurofence för alla trädgårdar

Eurofence stängsel
Eurofence är ett stängsel som älskas av många trädgårdsentusiaster. Det plastbelagda gröna nätet är lätt att montera mot de tryckimpregnerade träpålarna, och det kräver inget underhåll överhuvudtaget. Eurofencenätet är väldigt stadigt i sig själv och fungerar därför bra för både djur och barn. Minimalt krångel, maximal funktion!

Mer information om eurofence från Skandinaviska Områdesskydd »

Exklusiva och eleganta smidesstaket

Smidesstaket på villatomt
Har du också sett de vackra smidesstaketen från femtiotalet och förundrats över att de är lika vackra nu som då? Smidesstaket med riktigt hög kvalitet kommer inte att göra dig besviken – de kommer att klara sig utan underhåll och vara lika fina om femtio år. Dessutom finns smidesstaket i en mängd olika modeller, och kan måttanpassas för att passa perfekt. Det gör att du kan få nästan exakt det staket du drömmer om, och som passar just din tomt och ditt hus.

Mer information om olika smidesstaket från Skandinaviska Områdesskydd »

Glasräcken suddar gränsen mellan ute och inne

Glasräcke till altan
Glasräcken blir allt mer populära och det är inte svårt att förstå varför. Med ett glasräcke maximerar du utsikten och ljuset, och du får en rymdkänsla som är svår att slå. Dessutom är glasräckena lätta att montera och anpassa efter olika underlag, och monterar du räcket från sidan sparar du mycket värdefull yta. Säkerheten då? Idag är alla glasräcken oerhört säkra, med laminerade och polerade glasskivor som standard.

Mer information och modeller av glasräcken från Skandinaviska Områdesskydd »

Bullerskyddet som ger lugn och ro

Bullerskydd med växtlighet som ramar in och skyddar villatomt
Buller och oljud sägs vara ett nytt folkhälsoproblem, och med tätare bebyggelse och mer infrastruktur är det inte svårt att förstå. Men buller går ofta att åtgärda – och det är till och med så att du i vissa fall kan få bidrag av din kommun för att bygga bullerskydd.

Ett bra bullerplank måste vara helt tätt, ha rätt höjd och placeras på rätt plats för att fungera optimalt, men det kan också ge riktigt god effekt. Det finns många olika modeller att välja bland, vilket garanterar att planket också ger din trädgård en snygg inramning. Dessutom är bullerskyddet en utmärkt fond för klätterväxter och vackra buskar.

Mer information om bullerplank från Skandinaviska Områdesskydd »

Om Skandinaviska Områdesskydd

Skandinaviska Områdesskydd har funnits sedan 2005 och är ett av de större montageföretagen i Sverige. Vi monterar alla typer av områdesskydd och levererar material rikstäckande. Vi följer svensk standard för områdesskydd och har fem års materialgaranti.

Denna artikel är en annons med innehåll från Skandinaviska Områdesskydd och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top
Top