Annons - Innehåll från Svenska Skydd

Välj rätt säkerhetsdörr till lägenheten

Välj rätt säkerhetsdörr till lägenheten

- 8 tips när du ska byta till säkerhetsdörr

Säkerhetsdörr i äldre stil till lägenhet

Man behöver inte ha råkat ut för ett inbrott för att förstå hur obehagligt det skulle kännas. I sitt hem vill man känna sig trygg och bekväm. Därför är det klokt att investera i en godkänd säkerhetsdörr. Svenska Skydd tipsar om vad du bör tänka på när du ska byta dörr.

1. Satsa på en certifierad säkerhetsdörr

Har du en gammal dörr är risken stor att den inte är certifierad enligt dagens normer. Den är förmodligen ganska enkel för inbrottstjuvar att forcera.

Dörrar tillverkas i olika klasser och standarder. Vill du känna dig trygg ska du välja en dörr som är certifierad enligt nya Europa Standarden SS EN-1627. Den bör också uppfylla klass RC3 vilket ger ett bra inbrottsskydd med minst en godkänt låsenhet. Svenska säkerhetsdörrar är även försedda med svenska lås som gör att man kan utrymma på ett säkert sätt vid en nödsituation.

Slät säkerhetdörr i standardutförande

Dörrar från Svenska Skydd är tillverkade i trämönstrad eller lackerad stålplåt. De är lättskötta och tåliga och levereras med en kraftig stabil stålkarm. Det hindrar både oljud och matos att tränga in.

Läs mer om säkerhetsdörrar i standardutförande »

2. Tänk på brandrisken

Tänk på att dörren även ska stå emot brand. Boverkets nya riktlinjer säger att en nyinstallerad lägenhetsdörr både ska vara brandklassad och brandgastät, vilket dörrar från Svenska Skydd är. De håller en brandklass som står emot en brand i minst 30 minuter och är även täta mot brandgas (brandklassEI2 15/EW 30). Svenska Skydd har två modeller i sitt sortiment, CH133 och CH333. De är testade för inbrott, brand och ljud. Här kan du läsa mer.

3. Dämpa störande ljud

Trappuppgångar genererar ofta störande oljud, därför är det bra att dörren är ljuddämpande. Svenska Skydds dörrar består av trämönstrad eller lackerad stålplåt och levereras kompletta med stabila karmar som hindrar både oljud och matos.

4. Behåll stilen från förr

Bor du i ett äldre hus och vill ha en ny säker dörr men i samma tidstypiska stil som originaldörren? Då kan du specialbeställa en dörr som behåller husets personlighet. Var tid har sitt karaktäristiska utseende vad gäller detaljer, färger och material. Det kan vara allt från pampiga spegeldörrar från seklets början till en dörr i en stramare stil. Svenska Skydd återskapar säkerhetsdörrar i samma stil med anpassade detaljer som ringklocka, dörrhandtag och namnskylt.

Säkerhetsdörrar i ekfanér

Är det bara du som ska byta dörr i trapphuset är det bäst att välja en i samma färg och stil som de övriga. Det finns många modeller och kulörer att välja på hos Svenska Skydd. Här en dörr i ekfanér.

5. Enhetlig färg

Är det bara du i trapphuset som ska byta dörr, välj då en dörr med samma färg som de övriga i fastigheten. Det ger ett enhetligt resultat.

6. Välj en välisolerad utomhusdörr

När det gäller utomhusdörrar är det viktigt att de står emot kyla för att minimera uppvärmningskostnaderna. Det gör även gott för miljön. Svenska Skydd producerar utomhusdörrar med ett så lågt U-värde som 0,82, vilket man är först med i Sverige. Ju lägre U-värde desto energieffektiv är dörren som då isolerar bättre.

Säkerhetsdörr utomhus

En utomhusdörr behöver även isolera mot kyla. Svenska Skydd MK3 YD är den första svenska dörren i sitt slag med ett lågt värde som 0,82. Ett mått som visar på dörrens energieffektivitet och isoleringsförmåga.

Läs mer om energieffektiva säkerhetsdörrar för utomhusbruk »

7. Låt proffsen göra jobbet

Säkrast är att låta ett proffs montera din nya dörr. Ett dörrmontage tar ca 2 timmar och välj en leverantör som uppfyller dina behov och önskemål.

Det finns också olika paketlösningar som gör det enklare för dig som kund. Svenska Skydd erbjuder en lösning där professionell installation utförd av auktoriserad personal.

Säkerhetsdörr återskapad i originalstil

Om du vill behålla originalstilen på din nya dörr kan Svenska Skydd återskapa den gamla dörren i detaljnivå. Då kan du få namnskylt, dörrhandtag och ringklocka i samma tidstypiska stil.

Läs mer om specialtillverkade säkerhetsdörrar »

8. Välj en helhetsleverantör till bostadsföreningen

Ska er bostadsrättslägenhet renovera hela trappuppgången? Förutom att byta till säkerhetsdörrar kanske det är läge för ommålning, ny belysning och nya postboxar? Det innebär ett stort arbete. Ett klokt råd är att ta hjälp av en helhetsleverantör som utför hela jobbet. Det borgar för ett gott slutresultat med en snygg, funktionell och säker trappuppgång.

Svenska Skydd kan med sin gedigna kunskap hjälpa er hela vägen– från start till slutbesiktning. Det sparar er styrelse både tid och pengar.

5 säkra steg till ett tryggt boende

• Välj en inbrottsklassad dörr
• Se till att dörren är brandklassad
• Dörren bör även vara säkrad mot brandgas
• Tänk även på att dörren bör vara ljudklassad
• Satsa på en utomhusdörr som isolerar mot kyla

Säkerhetsdörr i renoverat trapphus

Svenska Skydd erbjuder även helhetslösningar vid renoveringar av trapphus – från start till slutbesiktning. Då ingår allt från ommålning, golvslipning, eldragning till byte av dörrar och postboxar. Ett bra tips för bostadsrättsföreningar att spara både pengar och tid på.

Svenska Skydd – en trygg helhetsleverantör

Svenska Skydd startade sin verksamhet 1995 och är en riksomfattande organisation med ett koncept indelat i två delar.
• Bosäkra Trapphus – för bostadsrättsföreningar som behöver installera säkerhetsdörrar, postboxar och nya lås.
• Formsäkra Trapphus – för bostadsrättsföreningar som är i behov av kompletta trapphusrenoveringar.

Grunden i verksamheten är tillverkningen av marknadens bästa säkerhetsdörrar. Dörrar som provas och certifieras i Sverige. Den nära svenska tillverkningen i Eskilstuna ger möjlighet till ständiga förbättringar.

För mer information om säkerhetsdörrar från Svenska Skydd »

Denna artikel är en annons med innehåll från Svenska Skydd och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top