Annons - Innehåll från Lindab

Så får du styr på takavrinningen – och ett designat snyggt hus på köpet

Så får du styr på takavrinningen – och ett designat snyggt hus på köpet

takavvattning silvermetallic på klicktak

Hus behöver kärlek och omsorg. En av de viktigaste investeringarna för att huset inte ska drabbas av fuktskador och mögel är dess takavvattningssystem. Man kan inte nog poängtera hur viktigt det är att stuprör och hängrännor är i gott skick.

Renovera i tid

Du tänker att du varit noga och rensat hängrännor och stuprör varje år, men till slut kanske det ändå är dags att inse att de behöver bytas ut. I Sverige har vi i genomsnitt en årsnederbörd på cirka 600 millimeter varje år dvs. 600 liter vatten per kvadratmeter, en siffra som dessutom väntas stiga. Det finns alltså all anledning att se över husets skydd när ett normalstort tak på 120 kvm tar emot ca 72,000 liter vatten på ett år.

Att som husägare ligga steget före för att undvika kommande problem med fukt och mögelskador på fasad och grund är en klok strategi. Det kan både spara pengar och onödigt arbete.

Från gammalt till modernt

Ett annat scenario är att du kanske har ett hyfsat fungerande system för vattenavrinning men känner att du vill modernisera huset och ge det en ansiktslyftning? Då kan det också vara en god idé att börja fundera över ett nytt alternativ för ditt hus. Det kan vara en väl satsad investering som även får huset att stiga i värde.

Tänk långsiktigt

På marknaden finns det många olika lösningar att välja på i varierande prisklasser och kvaliteter. Det är lätt att gå vilse i alla löften och erbjudanden. Oavsett om du ska utföra arbetet själv eller lägga ut jobbet på entreprenad till en hantverkare lönar det sig att tänka långsiktigt och hållbart.

Satsa på enkla hållbara system

Att satsa på produkter som är lätta att arbeta med och som har en lång livslängd lönar sig på många sätt. Det behöver heller inte vara krångligt att byta ett takavvattningssystem. Det finns oväntat smarta lösningar som är enkla att montera och som gör att du kan utföra jobbet själv.

Leverantör med 60 års erfarenhet

Lindab har 60 års erfarenhet av att utveckla tak och takavvattningssystem. I Lindabs gedigna och välfyllda sortiment finns alla komponenter du behöver för ett komplett takavvattningssystem. Med smarta designlösningar och produkter tillverkade i starkt och tåligt galvaniserat stål blir arbetet enkelt och resultatet högklassigt. Som kund kan du känna dig extra trygg då Lindab har en av marknadens bästa garantier och dessutom en hög servicenivå.

Nya hängrännor och stuprör i antracit metallic

Rainline – en lösning från Lindab som håller i vått och torrt. Med nya smarta funktioner går monteringen enkelt. Ett takavvattningssystem som dessutom har lång livslängd.

Mixa och matcha

Oavsett om du nu ska renovera ett gammalt hus eller bygga nytt – varför inte passa på att tänka lite nytt? Lindabs takavvattningssystem Rainline går att få i hela tolv olika kulörer som går att matcha precis som du vill. Eller vad sägs om mörkröda stuprör till ett vitrappat hus? Det går också mixa genom att satsa på tegelröda hängrännor med antikvita stuprör som matchar färgen både på taket och fasaden. Låt kreativeten flöda och få ett hus i egen stil.

Nytt stuprör i antracit metallic

Med Lindabs takavvattningssystem kan du mixa och matcha färg allt efter smak. Här ett stuprör i läcker antracit metallic ihop med en stilren vit fasad.

Prova Lindabs guide för takavvattning och få ett förslag på ditt hus »

Enkel montering

Förutom att designmöjligheterna är många med Lindabs produkter så har de många fördelar. Det kanske allra viktigaste är att alla komponenter är tillverkade och utformade för att ge ett system där alla delar enkelt kan snäppas ihop med varandra. Det gör att passformen blir perfekt. Den nya smarta klickkroken och de flexibla tillbehören ger ett resultat som både förenklar och förbättrar montaget. Lindabs system erbjuder läckagesäkra lösningar för alla slags byggnader – stora eller små, klassiska eller moderna.

Ny takavvattning i antracitgrå kulör

Självlåsande ränngavlar, ställbara krokar och rännskarvar med EPDM-tätning som är lätta att fixera gör Lindabs takavvattningssystem läckagesäkra och bekväma att montera.

Fokus på miljöarbetet

Lindabs utvecklingsarbete har stort fokus på miljön. Ett av dem är att minimera användningen av råmaterial. Stålet återvinns och smörjmedlet i produktionen är vegetabiliskt. 65 procent av energin som används i produktionen kommer från förnyelsebara energikällor. Alla Lindabs komponenter produceras i skånska Förslöv och är tillverkade i galvaniserad stålplåt med dubbla lager polyesterbaserad färg som inte flagnar.

Här kan du läsa mer om Lindabs miljöarbete »

Ny takavvattning i mörkgrå kulör

Stuprörshållaren är tillverkad i ett enda stycke och håller fast röret i ett stadigt grepp. Det behövs inga lösa tillbehör och borgar för en korrekt montering.

5 lösningar för perfekt resultat

• Smarta ställbara krokar
• Självlåsande ränngavlar
• Stuprörshållare i ett stycke
• Läckagesäkra rännskarvar
• Ny generation av omvikningskupor

Besök Lindabs takavvattningsguide för mer information »

historia tillverkning takavvattning och plåttak

Lindab firar 60-årsjubileum

Den 6:e februari 1959 grundas AB Lidhults Plåtindustri i den lilla orten Grevie på Bjärehalvön i Skåne. Det är starten på det företag som 10 år senare får namnet Lindab AB. Nu 60 år senare är Lindab en internationell koncern med verksamhet i 32 länder. Men huvudkontoret och tillverkningen ligger fortfarande kvar på Bjärehalvön i Skåne.

I år firar Lindab 60-årsjubileum som leverantör och utvecklare av systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Lindabs produkter kännetecknas av att de håller hög kvalitet, är lätta att montera och är tillverkade med stor vikt av att utveckla hållbara produkter med hänsyn till miljön. Med hållbara produkter som är lätta att arbeta med vill Lindab öka komforten för sina kunder.

Här hittar du närmaste återförsäljare för Lindabs takavvattningssystem »

Denna artikel är en annons med innehåll från Lindab och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top
Top