Annons - Innehåll från Stihl

Nya generationens trädgårdsmaskiner är här

Nya generationens trädgårdsmaskiner är här

Batteridriven trädgårdsmaskiner som trimmar gräs

Trådlösa batteridrivna trädgårdsverktyg har nu funnits i flera år och för många miljömedvetna trädgårdsägare har det varit det självklara alternativet. Nackdelen med gamla generationens batteridrivna trädgårdsmaskiner har varit den korta arbetstiden, 15-20 minuter trädgårdsarbete sen har det varit dags för laddning eller batteribyte. När batteriet sedan ska laddas, ska batteriet laddas fullt ut för att inte tappa batterieffekt. Vilket har gett längre laddtider.

Men nu har utvecklingen av batterier tagit ett rejält kliv framåt. Det är Lithium-jontekniken i batterier som gör batteridrivna trädgårdsmaskiner till ett mer kraftfullt alternativ både för villaägare och proffsmarknaden.

Batteri på trädgårdsmaskin

Lithium-jontekniken i batterierna erbjuder snabbare laddningstid och längre driftstid. Batteriet behöver inte vara fulladdat för att användas som den gamla typen av s:k NiCad-batteri för att förlänga livslängden. Litiumjonbatterierna kräver även mindre underhåll och är miljövänligare än nickelkadmium (NiCad)-batterier.

Stihl lanserar fem batteridrivna trädgårdsmaskiner med Lithium-jonteknik

Ända sedan starten 1926 har Stihl drivit utvecklingen av skog- och trädgårdsmaskiner framåt. Nu introducerar Stihl en ny generation kraftfulla batteridrivna trädgårdsmaskiner. Till säsongen 2017 lanserades en helt ny linje batteridrivna trädgårdsmaskiner för trädgårdsarbetet där stort fokus lagts på säkerhet och ergonomi. En serie som 2018 kompletterats ytterligare så att det nu finns 7 olika trädgårdsmaskiner som kan användas med ett och samma batteri, vilket ger ekonomiska fördelar om du vill utöka din maskinpark eftersom du köper nästa maskin utan laddare och batteri.

Fördelarna enligt Stihl är att maskinerna har hög effekt och låg vikt. Maskinerna startas med ett knapptryck för inget oväsen och ger inga utsläpp.

En komplett serie för alla trädgårdsbehov

fem olika batteridrivna trädgårdsmaskiner

GRÄSTRIMMER FSA 56
En batteridriven trimmer som är framtagen för att obehindrat kunna sköta grönytorna såsom att putsa längs vägkanter och i trädgården.

MOTORSÅG MSA 120 C-BQ och MSA 140 C-BQ
Batterimotorsågar som är utvecklad för att vara kraftfulla, lätta att använda och arbeta med låg ljudnivå.

HÄCKSAX HSA 56
Batteridriven häcksax med en genomarbetad knivgeometri som klipper med rena, fina snitt.

LÖVBLÅS BGA 56
En batteridriven lövblås som arbetar tyst men samtidigt med hög blåskraft och är perfekt i tätbebyggda eller ljudkänsliga områden som villaområde.

GRÄSKLIPPARE RMA 235 och RMA 339 C
Tystgående trådlösa gräsklippare med stora uppsamlare och justerbart handtag i höjdled för att passa alla. RMA 339 C har dessutom ett ganska speciellt ”enkelsidigt” handtag.

Läs mer om Stihls nya generation batteridrivna trädgårdsmaskiner på företagets hemsida »

Fler batteridrivna maskiner för trädgårdsentusiasten

För både trädgårdsentusiasten och yrkesanvändare som har behov av fler batteridrivna maskiner finns ytterligare sortiment att tillgå eftersom Stihl sedan flera år tillbaka arbetar med att utveckla batteridrivna alternativ till det traditionella bensindrivna sortimentet. Ett sortiment som hela tiden utvecklas och utökas.

Se alla Stihls batteridrivna trädgårdsmaskiner »

Om Stihl

STIHL är ett familjeägt företag som utvecklar och tillverkar verktyg till trädgård, skogsbruk och landskapsunderhåll. Produkterna säljs endast via den servande fackhandeln med över 400 specialiserade butiker i Sverige. Det nordiska huvudkontoret ligger i Stenkullen utanför Göteborg. 2016 omsatte STIHL 3,46 miljarder euro. Koncernen har närmare 15 000 medarbetare i ca 140 länder.

Denna artikel är en annons med innehåll från Stihl och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top
Top