Annons - Innehåll från Lindab

Ge ditt hus ett lyft med nytt plåttak – Det klickbara plåttaket som du enkelt lägger själv.

Ge ditt hus ett lyft med nytt plåttak

- Det klickbara plåttaket från Lindab som du enkelt lägger själv.

plåttak båstad klicktak

Har du dragit dig för att sätta i gång arbetet med att byta tak? Det innebär förstås både en stor investering och ett stort arbete, men det behöver inte vara krångligt. Genom att satsa på ett modernt hållbart plåttak blir arbetet enkelt och pengarna väl investerade.

Välja taklösning

När man ska lägga nytt tak finns det mycket att tänka på. Att välja tak är inget man vill göra mer än en gång i livet. Det finns många traditionella taklösningar att välja på som alla har sina för- och nackdelar. Klassiska takpannor av betong, lertegel och papptak är några exempel. Men det är många som drar sig för tunga och krångliga alternativ som kräver expertkunskaper. Då kan klickbara plåttak från Lindab vara ett utmärkt alternativ.

Nytt plåttak med klickfunktion på villa med uterum

Inspirationen till takmodellen Båstad från Lindab kommer från det traditionella bandtäckta taket och passar de flesta hustyper. Här stilrent i svart plåt på hustak, uterum och även vedskjul.

Enkla att montera

De högkvalitativa plåttak Lindab producerar har låg egenvikt som inte kräver någon förstärkning av takkonstruktionen. Dessa plåttak går därför utmärkt att lägga på flesta hustyper oavsett modell och ålder. Dess smarta funktion med bland annat specialutvecklade fästdon gör taket enkelt att lägga och bygga med. Den låga vikten och den moderna funktionen gör arbetet oerhört mycket lättare jämfört med exempelvis ett traditionellt tegeltak. En nog så viktig ingrediens för att lyckas med sin takläggning. I det kompletta tillbehörssortimentet finns dessutom allt du behöver för att ge ditt hus det bästa skyddet.

silverfärgat nytt klicktak av plåt på villa

Lindabs takprofiler kräver minimalt underhåll. Här är ett nytt plåttak av takprofilen Båstad som är enkel att bara klicka ihop. Finns i flera färger med eller utan designveck. Här kombineras Båstad i ljusgrått till ett klassiskt vitputsat hus.

Prova Lindabs takguide och få ett förslag på ditt hus »

60 års erfarenhet av plåttak

Företaget Lindab som har sitt säte på Bjärehalvön i nordvästra Skåne har lång erfarenhet av plåttak. Här har man utvecklat och levererat kvalitativa plåttak sedan 1959.

Fabriksproduktion av bandplåt för yttertak

1964 invigs den nya fabriken på Bjärehalvön.

Och med 60 års erfarenhet i ryggen vet man vad som krävs för att bygga och lägga hållbara tak som kunderna uppskattar och vill ha. Lindab är en internationell koncern men alla tak- och takavvattningsprodukter som företaget tillverkar på hemmaplan i Förslöv.

Mer information om Lindabs historia hittar du på företagets hemsida »

Nytt plåttak med takpanna Torekov

Lindabs takpanna har en välkänd tegelprofil i två profilhöjder. Torekov har en högre profil med något mindre täckbredd medan Norrviken har en lägre höjd som ger lite bättre täckbredd.

Fokus på miljöarbetet

Lindabs utvecklingsarbete har stort fokus på miljön. Ett av dem är att minimera användningen av råmaterial. Stålet återvinns och smörjmedlet i produktionen är vegetabiliskt. 65 procent av energin som används i produktionen kommer från förnyelsebara energikällor.

Här kan du läsa mer om Lindabs fokus på miljö »

Nytt klicktak av plåt med taksäkerhet

En av Lindabs styrkor är också det kompletta sortimentet av tillbehör som behövs för ett välbyggt tak. Produkter för takavvattning, taksäkerhet och stålprofiler.

Fördelaktig prisnivå och omfattande garanti

Prisnivån är mycket fördelaktig och produkterna levereras med hög servicenivå. Lindab erbjuder också en av marknadens mest omfattande garantier.

Nytt plåttak på garage

Takprofilen Ranarp för tankarna till ett klassiskt plåttak. Dess pannplåt är en klassiker bland svenska tak. Ett stilsäkert tak som finns i två olika utföranden: med designrilla eller med slät dalgång. Finns i sju olika kulörer.

Flera modeller att välja på

I sortimentet finns takprofiler i tre modeller Pannplåt Ranarp, Takprofil Båstad och Lindab Takpanna Torekov/Norrviken. Alla är tillverkade i galvaniserad stålplåt med dubbla lager polyesterbaserad färg som inte flagnar. Plåttaken går att få i många olika kulörer och är anpassade för vårt nordiska tuffa klimat.

För utförlig information om plåtprofiler och kulörer besök Lindabs hemsida »

torekov takpanna av plåt tegelröd

Torekov takpanna är ett klassiskt tak i modern tappning tillverkat galvaniserad stålplåt. Det är enkelt att lägga, kräver minimalt underhåll och har en lång livslängd. Finns med matt eller glansigt ytskikt.

5 skäl att välja Lindabs plåtprofiler

• De har låg vikt och är enkla att montera själv
• Miljövänligt tillverkade för nordiska förhållanden
• Finns i flera modeller med komplett tillbehörsutbud
• Håller hög kvalitet som ger lång livslängd
• Erbjuder en av marknadens bästa garantier

Nytt plåttak i silver metallic

Till en mörk husfasad matchar Båstad takprofil i silvermetallic väl. Modernt, stilrent och tidlöst.

Lindab firar 60-årsjubileum

Den 6:e februari 1959 grundas AB Lidhults Plåtindustri i den lilla orten Grevie på Bjärehalvön i Skåne. Det är starten på det företag som 10 år senare får namnet Lindab AB. Nu 60 år senare är Lindab en internationell koncern med verksamhet i 32 länder. Men huvudkontoret och tillverkningen ligger fortfarande kvar på Bjärehalvön i Skåne

Historia tillverkning av plåttak

I år firar Lindab 60-årsjubileum som leverantör och utvecklare av systemlösningar för förenklat byggande och bättre inomhusklimat. Lindabs produkter kännetecknas av att de håller hög kvalitet, är lätta att montera och är tillverkade med stor vikt av att utveckla hållbara produkter med hänsyn till miljön. Med hållbara produkter som är lätta att arbeta med vill Lindab öka komforten för sina kunder.

Här hittar du närmaste återförsäljare för Lindabs takprodukter »

Denna artikel är en annons med innehåll från Lindab och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top
Top