Annons - Innehåll från Plannja

8 skäl till varför plåttak är så bra

8 skäl till varför plåttak är så bra

60-talshus med plåttak och fasadputs. Plannja Trend i kulören ärggrön

Är det dags att ge ditt hus det stora lyftet? Med ett nytt plåttak kan du förvandla ditt gamla hus till ett nytt drömhus. Med Plannjas takprofiler i stål och aluminium blir taket både lätt att lägga och en hållbar investering. Här är åtta anledningar att satsa på ett plåttak.

När du äntligen bestämt dig för att ge ditt hus ett rejält lyft med ett nytt tak är det mycket att ta ställning till inför renoveringen. Vilket material du ska välja, om du ska anlita hantverkare eller göra jobbet själv och så klart den ekonomiska aspekten.

Men något som är säkert, det är att om du väljer ett plåttak av bästa kvalitet blir jobbet enklare, resultatet snyggt och investeringen en hållbar affär. Takprofiler i aluminium eller stål har verkligen många fördelar jämfört med andra material.

Bygg ditt tak och få en kostnadsuppskattning direkt med den virtuella takbyggaren från Plannja »

60-talshus med plåttak och ny träfasad

När du ska lägga ett nytt plåttak är det viktigt att tänka på att göra ett ordentligt underarbete för att resultatet ska bli bra. Plannja levererar kompletta lösningar för ditt hus. Här ett exempel på hur ett 1960-talshus kan se ut i ny skrud med Plannja Modern i mörk silvermetallic och ny träfasad.

Snygg design

I Plannjas sortiment finns ett brett urval av olika slags takprofiler som passar alla olika typer av hus och som även smälter in fint i olika miljöer och omgivningar. Det finns även många olika kulörer att välja på för att matcha ditt hus på bästa sätt. På www.plannja.se kan du snabbt få en uppfattning om vad som går att göra för att ge ditt hus ett nytt lyft.

70-talshus plåttak och fasadputs

I Plannjas sortiment finns en mängd olika kulörer att välja på. Där finns även alla tillbehör du behöver för en komplett tak- och avvattningslösning. Här ett exempel på hur ett hus från 1970-talet skulle kunna se ut med Plannja Trend 475.

Lång livslängd

Stålplåt har använts i hundratals år och skyddat hus, ladugårdar och kyrkor mot väder och vind. Det är alltså ett byggnadsmaterial som är väl värd investeringen och som har en väldigt lång livslängd.

Lätt vikt

Stål- och aluminiumtak väger inte så mycket och är därför mycket enklare att arbeta med jämfört med exempelvis betongpannor. Om man jämför Plannjas aluminiumtak till exempel så väger det 20 gånger mindre än ett klassiskt betongtak. Det gör även att transporterna blir lättare och bättre för miljön.

60-tal plåttak med plåtfasad

Med snygg design kan man ta ett 1960-talshus in i framtiden. Här är ett exempel där både väggar och fasad är klädda med en bandtäckning i svart kulör.

Kompletta tak

När du bestämt dig för Plannjas taklösningar kan du lita på att du får ett komplett tak. Utbudet av tillbehör som takavvattning, beslag och taksäkerhet ryms i det generösa sortimentet:

  • • Takprofiler i stål och aluminium
  • • Takavvattning
  • • Bleck och beslag
  • • Taksäkerhet
  • • Villaventilation
  • • Rullar och band till plåtslagaren som själv utformar hantverket.

Håller fukten borta

Plannjas produkter är tillverkade i ett icke organiskt material och binder därför heller ingen fukt. Det i sin tur gör att du får ett hus som håller längre och med en behaglig inomhusmiljö. Ett plåttak av god kvalitet och som är korrekt anlagt minskar risken för fukt- och svampangrepp. Plåt är ett bra val när det gäller tak- och avvattningssystem. Ett material du faktiskt kan lita på.

Minimalt underhåll

Det skyddande skiktet och beläggningen på Plannjas produkter gör att underhållet blir minimalt. Med en korrekt anläggning av taket och att du regelbundet håller koll på ditt tak blir livslängden på ditt tak ännu bättre.

70-tal plåttak med träfasad

För dig som vill få ditt hus att sticka ut lite extra finns det många designlösningar i Plannjas sortiment. Här ett designexempel på hur du kan förändra ett 1970-talshus med ett helt nytt utseende och nytt plåttak med Plannja Sinus i kulören Silvermetallic.

Miljövänligt

Allt fler människor väljer ett tak som är skonsamt mot miljön. Plannjas taklösningar är 100 procent återvinningsbara. Merparten av Plannjas stålprodukter är tillverkade i premiummaterialet GreenCoat®, nordiskt färgbelagt kvalitetsstål.

Hög service

När man står inför en stor investering såsom ett plåttak vill man som kund att det ska vara enkelt att fatta beslut. Plannjas produkter lämpar sig väl både för dig som privatperson, byggföretag och för plåtslagare. På hemsidan hittar du inspiration och all information du behöver för att komma i gång med ditt takbygge.

Om du vill få en uppskattning av vad det skulle kosta att lägga ett nytt plåttak kan du gå in på Beräkna mitt tak. Där kan du välja taktyp, takprofiler samt kulörer och på så vis räkna fram ett ungefärligt pris för ditt nya tak. Konceptet Plannja Komplett innebär också att du kan få trygg hjälp hela vägen från idé till färdiglagt tak.

Plannja har ett väl fungerande samarbete med återförsäljare och noga utvalda takläggare över hela landet – från norr till söder. För att få en komplett prisbild kan din lokala återförsäljare hjälpa till och ta fram en detaljerad offert inför ditt takbygge och dessutom förmedla kontakter till erfarna takläggare. Detta är en utmärkt lösning för dig som inte har tid eller själv vill jaga duktiga hantverkare.

Uppskatta kostnaden och beräkna ditt tak »

Plannja – hela Nordens tak

Plannja började tillverka plåt i slutet av 1960-talet och är ett av Europas ledande varumärken inom tunnplåtsprodukter. Produkterna är speciellt utvecklade för vårt tuffa klimat. Estetik och design är dessutom anpassad för vår nordiska kultur och natur. Tillverkning och lagerhållning sker i Järnforsen och Landsbro. Plannja igår sedan 2014 i Ruukki Construction, en division inom SSAB, svenskt Stål AB.

För mer information och närmaste återförsäljare till Plannjas produkter.

Denna artikel är en annons med innehåll från Plannja och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top