Annons - Innehåll från AirVac

Städa hälsosamt med centraldammsugare – därför är den så bra

Städa hälsosamt med centraldammsugare
- 8 fördelar varför den är så bra

centraldammsugare i väggfäste

Det finns många fördelar med en centraldammsugare. Den allra viktigaste är hur den påverkar din hälsa. Med inomhusluften cirkulerar farliga dammpartiklar som kan göra oss sjuka. Med en centraldammsugare är det bevisat att du får en renare luft. AirVac of Swedens dammsugare ger ren luft, bullrar inte och du behöver inte städa lika ofta.

1. Bevisat renare luft

Alltfler människor blir allergiska. I förskola och skolor är det 30–40 procent som är allergiska eller har någon form av överkänslighet. Och det är de allra minsta barnen som utsätts mest för de skadliga miljögifterna som samlas i dammet eftersom de vistas nära golvet.

Flera studier visar att genom att använda en centraldammsugare minskar andelen ohälsosamma partiklar i inomhusmiljön. Det ger en renare luft vilket beror på att partiklarna sugs in i slangen, filtreras och leds ut ur huset via en ventil. Jämför du med en vanlig dammsugare så blåser den tillbaka luften och partiklarna i rummet igen.

Här hittar du mer information om hälsofördelar med centraldammsugare »

dammsuger med centraldammsugare

Med en centraldammsugare blir städningen roligare, luften och huset renare. Dessutom sliter den inte på golvytor och inredning.

2. Bullrar inte

En centraldammsugare bullrar inte till skillnad mot en vanlig dammsugare. Genom att placera centralenheten i ett skåp, källare eller garage så blir städningen rofylld. I AirVacssortiment finns även nyheten SilentFlow 1500 med en ny motor som reducerar ljudnivån.

enkelt dammsuga trappa med centraldammsugare

Enkelt att städa i trappor med centraldammsugare utan att behöva släpa med dammsugaren nedför trappstegen.

3. Lättstädat

Det är enkelt att städa med hjälp av AirVacs dammsugare. Du behöver städa lika ofta och du får ett riktigt rent hem. Utrustningen sliter mindre på golvytor och inredning samt ger en fräschare inomhusluft.

barn som dammsuger enkelt med centraldammsugare

Slangen till en centraldammsugare är väldigt lätt och enkel att hantera.

4. Enkel att installera

Om du är händigt lagd blir AirVacs system enkelt att installera. Det kräver varken specialkunskap eller specialverktyg.När du bestämt var du vill placera centralenheten och var suguttagen ska sitta går arbetet smidigt med hjälp av det färdiga installationspaketet.

Det finns tre alternativ att välja på. Tänk på att det behöver finnas jordat eluttag i närheten samt att avluften inte ligger vid en entré, uteplats eller ett friskluftsintag. Här hittar du monteringsanvisningen.

Läs mer om den enkla installationen »

5. Hög servicenivå

AirVac har en gedigen kunskap och stor flexibilitet vad gäller dina behov.Vill du ha hjälp med installationen av ditt dammsugarsystem kan du överlåta den till proffsen i samband med beställning.

6. Stabil konstruktion

AirVacs centraldammsugare tillverkas i Sköndal i Stockholm med hjälp av pulverlackerad kraftig stålplåt från svenska leverantörer. Det gedigna materialet och konstruktionen ger en lång livslängd och ett enkelt underhåll.

7. Brett sortiment

I AirVacs sortiment finns flera modeller för alla typer av hus och lägenheter. Beroende på var du ska placera dammsugaren kan du välja på modeller med så kallad by pass-motor, som kräver ett ventilerat utrymme, eller en med så kallad Thru-Flow-motor som kan installeras i ett slutet utrymme.

Den senare lämpar sig väl för exempelvis en lägenhet där man saknar möjlighet att leda ut avluften. I de fallen använder man i stället ett utblåsfilter för att rena luften.

Premiummodellen kan du få med antingen cyklonavskiljning direkt till en behållare eller med 23-liters dammsugarpåsar.

För dig som bor i ett särskilt stort hus rekommenderas AirVacs Twin Pro-modell. Den är extremt kraftfull med dubbla by pass-motorer, 20 liters syntetisk engångsfilterpåse.
Vissa modeller töms ovanifrån, andra underifrån. Här kan du läsa mer om de olika modellerna.

Läs mer om AirVac och deras olika modeller av centraldammsugare »

dammsuger köksfläkt med centraldammsugare

Eftersom slangen är längre på en centraldammsugare blir den ofta mer flexibelt att dammsuga med.

8. Flera tillval

Till ditt centraldammsugarsystem finns det flera tillval och val du kan göra. Det gäller allt från sugdosor till slangar och städutrustning.

5 fördelar med AirVac centraldammsugare

• Renare luft inomhus – ett hälsosammare hem
• Tystgående för en trevligare städupplevelse
• Effektiv och du behöver inte städa lika ofta
• Enkel att installera – diskret design
• Lättservad med lång livslängd

Tillverkat över 8 000 system

1993 startade Klas och Håkan Bengtsson AirVac Centraldammsugare som entreprenadverksamhet med installation av dammsugarsystem och ventilation. År 1998 tillverkade Bengtssons den första centraldammsugaren.
År 2000 övergick verksamheten till tillverkning av centraldammsugare och distribution av rörsystem.

Företaget har tillverkat över 8 000 enheter till kunder främst i Skandinavien men även i andra delar av världen. Förutom system till privatpersoner så har man även tillverkat system för bland annat äldreboenden, skolor och hotell.

Här hittar återförsäljare för AirVacs centraldammsugare »

Denna artikel är en annons med innehåll från AirVac och ej information från dinbyggare.se.

scroll to top