Annons - Innehåll från Miami Pool

7 designade pooler med form, färg och detaljer som gör din drömpool

7 designade pooler med form, färg och detaljer som gör din drömpool

Fler och fler gör slag i saken och skaffar sig en helt egen pool. Vattenspegeln gör att trädgården känns komplett, och en pool ger livsglädje för alla och envar som besöker trädgården. Till och med den gäst som är badkruka njuter av en exklusiv vattenspegel.

Utbudet av olika pooler är stort, och det kan vara svårt att välja rätt. För att få det lilla extra gäller det att planera väl, och satsa på prisvärd kvalitet. Hur ser dina drömmars pool ut? Rund, oval, njurformad eller kanske till och med kantig?

Vill du ha en helt egen form på din pool? Genom att använda en stomme i stålplåt från tillverkaren Miami Pool får du stora möjligheter att individanpassa poolen efter dina egna drömmar och planer. Samtidigt får du en pool för trädgården som håller i många år även under tuffa nordiska förhållanden.

Prova att bygga din pool efter dina egna önskemål med den virtuella Poolbyggaren »

7 olika poolmodeller för alla trädgårdar

Rektangulär pool
Den rektangulära poolen är också en favorit. Med sina strama och klassiska linjer får poolen en tidlös känsla. Den här poolen går aldrig ur tiden och kan fås i olika storlekar för att passa trädgård och hus. Den rektangulära poolen har tillverkats sedan 1967 och finns i flera standardstorlekar.

Mer information om Miami Rectangular »

Den stora frågan blir ofta om det ska vara en enkel pool ovan mark, eller en mer hållbar markpool med mer exklusiv känsla. En markpool kommer till glädje år efter år och är det mest prisvärda alternativet i längden. I alla fall om poolen håller hög kvalitet.

I varmare länder har traditionellt nedgrävda pooler byggts med betong och kakel. Det är en metod som kräver enorm precision i markarbetet för att inte utsättas för sättningar. Det blir därför en dyr lösning som dessutom inte passar det svenska klimatet.

Ett mer prisvärt och lättbyggt alternativ, som dessutom lämpar sig bättre för vårt klimat, är att bygga en ram som kläs med liner. För att få lång hållbarhet på en sådan pool krävs att ramen är hållbar, och att den klarar av om det blir sättningar i marken.

Oval pool
Oval poolmodell för den som vill ha en lite längre pool med mjuka runda former och ändå ha möjlighet att ta några simtag.

Mer information om Miami Oval »

Formen ger karaktären

Med sin mjuka och behagliga form är den njurformade poolen ett behagligt inslag i trädgården. Poolen kan placeras på en mängd olika sätt i trädgården och smälter vackert in i landskapet. Inte undra på att den är en favorit! Miami Pool är idag det enda företaget som erbjuder poolstommar i stålplåt, och som också kan leverera just njurformade pooler.

Njurformad pool
En njurformad pool ger ett mjukt och exklusivt uttryck och kan byggas in med omgivande material, till exempel trall eller stensarg för en stilren känsla.

Mer information om Miami Kidney »

Pool för trädgården som är nedgrävd i marken men snygg marksten och kantsten runt poolkanten
En nedgrävd pool ger en exklusiv känsla och smälter in i den omgivande miljön. Den Octagonformade poolen är ett kantigare alternativ till den vanligare rektangulära poolen.

Mer information om Miami Octagon »

Pool med form som en åtta
Pool med form som en åtta. Poolmodellen är lätt att bygga och finns i tre standardstorlekar.

Mer information om Miami Eight »

Rund pool
En rund pool som är enkel att integrera i andra material, som till exempel en altan eller stenplattor.

Mer information om Miami Round »

Pool med oregelbunden form
En pool med personlig känsla. Lagoon sticker ut med sin originella lagunform och är lättintegrerad i omgivande material som exempelvis trädäck eller stenplattor.

Mer information om Miami Lagoon »

Nyanser som passar alla trädgårdar

Förutom formen är linern det som märks och syns mest av en pool. Välj mellan klassiska blåa nyanser, eller våga stick ut lite mer med svart mosaik eller en helt vit pool. Samtliga liners, liksom poolerna, tillverkas i Timrå.

Liner som ligger i pool
Valet av liner gör skillnad. En liner är inte bara till för att hålla vattnet i poolen på plats utan en av de viktigaste detaljerna för poolens utseende, miljö och helhetsintryck.

Mer information om Miami Pools olika Liner »

Planeringen och detaljerna avgör

Storleken, placeringen, pooldäcket och de många detaljerna ger en helhet. Forma din egen drömpool och ta hjälp av Miami Pools kunniga återförsäljare för rådgivning innan du sätter igång. De kan hjälpa till med både stora och små beslut och finns nästan över hela landet.

Om Miami Pool


Miami Pool grundades för över 50 år sedan och tillhör därmed Sveriges mest erfarna poolbyggare. De har själva utvecklat en stålram som behandlas med Magnelis, samma ämne som bland annat används till vägtrummor. Stommarna blir därmed mycket motståndskraftiga mot korrosion och hållbara. Deras pooler byggs upp av mindre moduler och står därför till skillnad emot många andra lösningar även emot markskiftningar. Företaget utlovar 25 års garanti på de stommar de tillverkar.

Besök Miami Pool för mer information »

Denna artikel är en annons med innehåll från Miami Pool och ej information från dinbyggare.se.

Miami Pool

scroll to top